Κροατία – Ιταλία 1-1: Ο Τζακάνι έστειλε την «σκουάντρα ατζούρα» στα νοκ άουτ στις καθυστερήσεις

Κροατία – Ιταλία 1-1: Ο Τζακάνι έστειλε την «σκουάντρα ατζούρα» στα νοκ άουτ στις καθυστερήσεις

Με γκολ του Ματία Τζακάνι στην τελευταία φάση του αγώνα, η Ιταλία έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Κροατία και έστειλε την «σκουάντρα ατζούρα» στα νοκ άουτ.

Εκεί που όλα έδειχναν πως η Κροατία θα είναι στα νοκ άουτ του Euro 2024, ο Ματία Τζακάνι είχε διαφορετική άποψη και με ένα υπέροχο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στέλνοντας την Ιταλία του στην επόμενη φάση.

Έτσι το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τέσσερις πόντους, πίσω από την πρώτη Ισπανία με 9, αφήνοντας τρίτη την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς με μόλις δύο πόντους, κάτι που ουσιαστικά την αφήνει εκτός διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κροατία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 5′ ο Σούτσιτς δοκίμασε ένα μακρινό σουτ και ο Ντοναρούμα απομάκρυνε εντυπωσιακά. Η ομάδα του Ντάλιτς συνέχισε να κρατά μπάλα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 21′ οι Ιταλοί είχαν την πρώτη στιγμή τους, με την κεφαλιά του Ρετέγκι να καταλήγει κόρνερ.

Έξι λεπτά μετά ο Μπαστόνι έπιασε κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Λιβάκοβιτς να δείξει τα αντανακλαστικά του. Στο 36′ ένα σουτ του Πελεγκρίνι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των Κροατών. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά. Στο 52′ οι Κροάτες ζήτησαν πέναλτι και ύστερα από επέμβαση του VAR δικαιώθηκαν. Ο Μόντρις ανέλαβε την εκτέλεσε στο 55′ αλλά ο Ντοναρούμα τον σταμάτησε. Ελάχιστα αργότερα όμως ο σπουδαίος μέσος της Ρεάλ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μετά το σουτ του Μπούντιμιρ και την επέμβαση του Ντοναρούμα, σκοράροντας και κάνοντας το 1-0.

Από εκείνο το σημείο το σκηνικό μεταφέρθηκε στα καρέ της Κροατίας, ωστόσο η ομάδα του Ντάλιτς κρατούσε χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα, παρά την πολιορκία των Ιταλών. Όμως στην τελευταία φάση του αγώνα άλλαξαν όλα. Η «σκουάντρα ατζούρα» βγήκε στην επίθεση με τον Καλαφιόρι, εκείνος μοίρασε εξαιρετικά αριστερά στον Τζακάνι, ο οποίος με το τρομερό πλασέ νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το τελικό 1-1.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς (80’ Μάιερ), Σούτσιτς (70’ Πέρισιτς), Κράμαριτς (89’ Γιουράνοβιτς), Μάριο Πάσαλιτς (46’ Μπούντιμιρ).

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μπαζτόνι, Ντι Λορέντζο, Νταρμιάν (81’ Τζακάνι), Μπαρέλα, Ζορζίνιο (81’ Φατζιόλι), Πελεγκρίνι (46’ Φρατέζι), Ντιμάρκο (57’ Κιέζα), Ραζπαντόρι (75’ Σκαμάκα), Ρετέγκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ