Ελβετία – Γερμανία 1-1: «Κανονιά» του Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις και πρώτα τα «πάντσερ»

Ελβετία – Γερμανία 1-1: «Κανονιά» του Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις και πρώτα τα «πάντσερ»

Με τον Νίκλα Φίλκρουγκ να σκοράρει στις καθυστερήσεις, η Γερμανία πήρε την ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Ελβετία και τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη την αντίπαλό της.

Η Ελβετία κρατούσε στα χέρια της την πρώτη θέση, όμως ο Νίκλας Φίλκρουγκ είχε άλλη άποψη και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στέλνοντας τη Γερμανία στην επόμενη φάση του Euro 2024 από την κορυφή του ομίλου.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν έφτασε πολύ κοντά στο να είναι εκείνη πρώτη, όμως δεν… παραπονιέται, αφού ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων ως δεύτερη και θα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της τις επόμενες μέρες.

To παιχνίδι άρχισε με τη Γερμανία να έχει ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 3′ με τον Κροος να βρίσκει στον Χάβερτς, όμως η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Ζόμερ. Στο 17′ τα «πάντσερ» σκόραραν με ένα ωραίο σουτ του Άντριχ, όμως μετά από εξέταση του VAR αποδείχθηκε πως είχε προηγηθεί φάουλ του Μουσιάλα εντός της περιοχής.  Η ομάδα του Νάγκελσμαν κρατούσε την μπάλα, όμως η Ελβετία ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 29′ Φρόιλερ έκανε την κούρσα από τα αριστερά έδωσε στον Εντόι και έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά μετά, το σύνολο του Γιακίν πλησίασε και σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Εντόι πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 40′ η Γερμανία απείλησε μετά από ώρα, όμως η κεφαλιά του Ρίντιγκερ κατέληξε εκτός. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σύνολο του Γιακλιν να είναι μπροστά 1-0.

Το ίδιο… σκηνικό συνεχίστηκε και στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, με τη Γερμανία να απειλεί στο 50′. Ο Βιρτς βρήκε ωραία τον Μουσιάλα, αλλά ο Ζόμερ σταμάτησε το σουτ του. Η ομάδα του Νάγκελσμαν κρατούσε την μπάλα, όμως οι ευκαιρίες της δεν απειλούσαν τον Ζόμερ. Στο 68′ μια σέντρα του Μίτελστεντ προς τον Χάβερτς κατέληξε άουτ από την κεφαλιά του παίκτη της Άρσεναλ.

Στο 71′ μια σέντρα από τον Βιρτς,ο Κίμιχ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζόμερ. Η Ελβετία σκόραρε στο 84′ με τον Βάργκας, όμως μετά από έλεγχο του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ένα λεπτό μετά, ο Κροος εκτέλεσε κόρνερ, ο Χάβερτς πήρε ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Στο 88′ ο Τζάκα δοκίμασε το πόδι του από μακριά, όμως ο Νόιερ επενέβει αποτελεσματικά.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Ελβετοί θα έπαιρναν τη νίκη και την πρώτη θέση, ήρθε ο Νίκλας Φίλκρουγκ να φέρει… τούμπα τα δεδομένα. Ο Ράουμ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο στράικερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 90’+2′.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Ακάντζι, Σερ, Ρίντερ (65’ Βάργκας), Φρόιλερ, Τζάκα, Έμπισερ, Εντόι (65’ Αμντουνί), Εμπολό (65’ Ντουά)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Τα (61’Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Μίτελστεντ (61’ Ράουμ), Κρόος, Άντριχ (65’ Μπάιερ), Γκουντογκάν, Μουσιάλα (76’ Φίλκρουγκ), Βιρτς (76’ Σανέ), Χάβερτς

Η βαθμολογία του ομίλου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ