Σκωτία – Ουγγαρία 0-1: Λύτρωση στο 100′ από τον Τσόμποθ

Σκωτία – Ουγγαρία 0-1: Λύτρωση στο 100′ από τον Τσόμποθ

Η Ουγγαρία με γκολ στο 100ό λεπτό του Τσόμποθ, διατήρησε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Euro, μετά το 1-0 επί της Σκωτίας.

Η Ουγγαρία με το γκολ του Τσόμποθ στο 100ό λεπτό διατήρησε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Euro, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Σκωτίας. Μόνο ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες ομάδες θα προκριθεί η Ουγγαρία. Γερμανία και Ελβετία στην πρώτη και δεύτερη θέση του ομίλου, μετά το μεταξύ τους 1-1.

Ωστόσο, αυτό που έμεινε από το ματς είναι ο τραυματισμός του Βάργκα που είχε σφοδρή σύγκρουση με τον τερματοφύλακα, Γκαν, και βρέθηκε στο έδαφος έχοντας χτυπήσει στο κεφάλι. Αμέσως το παιχνίδι διεκόπη και όλοι έσπευσαν πάνω από τον Ούγγρο επιθετικό που έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του. Μάλιστα οι συμπαίκτες του τον κάλυψαν με πανί και λίγα λεπτά μετά μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις που «βλέπουν» την έξοδο, η πρόταση στον Γκος και η αινιγματική ανάρτηση του Έβανς (pics)

Άτολμες οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος

Σκωτία και Ουγγαρία ξεκίνησαν την αναμέτρηση δυνατά, με μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, δείγμα του «πρέπει» που είχαν οι δύο ομάδες. Ο Ρόμπερτσον και οι συμπαίκτες του είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα 30 λεπτά, χωρίς ωστόσο να μπορούν να την μετουσιώσουν σε κάποια ευκαιρία.

Μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι Σκωτσέζοι δεν κατάφεραν να καταγράψουν τελική στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη οι Ούγγροι είχαν την… στιγμή τους στο 41ο λεπτό όταν ο Σομποσλάι έκανε τη σέντρα και ο Όρμπαν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

«Πάγωσαν» όλοι στο 68ο λεπτό

Η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Σκωτσέζοι είχαν την κατοχή, αλλά οι Ούγγροι ήταν πιο απειλητικοί.

Ωστόσο στο 68ο λεπτό συνέβη η φάση που πάγωσε άπαντες στο γήπεδο. Οι Ούγγροι εκτέλεσαν φάουλ στην περιοχή των Σκωτσέζων με τον Γκαν να συγκρούεται με τον Βάργκα, ο οποίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας τις αισθήσεις του. Όσο οι γιατροί του έδιναν τις πρώτες βοήθειες, οι συμπαίκτες του τον κάλυπταν για να μην τον δείχνει το τηλεοπτικό πλάνο. Ο Βάργκα αποχώρησε με καλυμμένο το φορείο, με τον κόσμο να τον χειροκροτεί.

Οι δύο ομάδες πίεσαν στα λεπτά που απέμεναν για το γκολ που θα τις κρατήσει ζωντανές για την πρόκριση και αυτό ήρθε στο 100ό λεπτό από τους Ούγγρους. Αφού έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Τσόμποθ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Σκωτία εκτός διοργάνωσης.

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον (83’ Κρίστι), Ρόμπερτσον (89’ Μόργκαν), Χάνλεϊ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκίν (76’ Άρμστρονγκ), Χέντρι, ΜακΓκρέγκορ, ΜακΚένα, Γκίλμουρ (83’ ΜακΛίν), Άνταμς (76’ Σάνκλαντ)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Ορμπάν, Κερκέζ (86’ Ζ.Νάγκι), Μπόλα (86’ Τσόμποθ), Μπότκα, Σομποσλάι, Ντάρνταϊ (74’ Ατ.Σάλαϊ), Σέφερ, Στάιλς (61’ Α.Νάγκι), Βάργκα (74’ Άνταμ), Σάλαϊ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ