Ισορροπία τρόμου στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024

Ισορροπία τρόμου στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024

Όλα τα σενάρια πρόκρισης.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή της τρίτης αγωνιστικής και από τις 24 ομάδες μόνο μία, η Πολωνία, δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

Τρεις ομάδες, η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη φάση των 16, με τη Φούρια Ρόμα και τους Θαλασσοπόρους να έχουν στο τσεπάκι τους και την πολυπόθητη πρωτιά στους ομίλους τους. Οι υπόλοιπες είκοσι έχουν ακόμα πιθανότητες πρόκρισης, ενώ στον πέμπτο όμιλο έχουμε ισορροπία τρόμου αφού για πρώτη φορά στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων τέσσερις ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής.

Διαβάστε επίσης: «Πρόταση της Παρτίζαν στον Γουίλιαμς-Γκος» (pic)

Είναι προφανές πως η αδρεναλίνη θα βρίσκεται στα ύψη στην τελευταία αγωνιστική.

Στη φάση των 16 προκρίνονται οι δύο πρώτες κάθε ομίλου, ενώ υπάρχουν ακόμα τέσσερις θέσεις που θα καλυφθούν από τις καλύτερες τρίτες. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να πάρουν το εισιτήριο μία ή περισσότερες ομάδες έχοντας κατακτήσει δύο βαθμούς, ενώ να μείνουν έξω άλλες με τέσσερις βαθμούς που όμως κατετάγησαν τέταρτες στον όμιλο τους.

Αν οι ομάδες είναι ισόβαθμες θα ληφθούν υπόψη τα μεταξύ τους παιχνίδια, η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, οι πειθαρχικοί βαθμοί (κίτρινες και κόκκινες) και η θέση τους στο ranking των προκριματικών.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης ανά όμιλο.

1ο όμιλος

Η Γερμανία έχει προκριθεί στον επόμενο γύρο και χρειάζεται έναν βαθμό στο ματς με τους Ελβετούς για να τερματίσει πρώτη. Η Ελβετία προκρίνεται αν δεν ηττηθεί από τη Γερμανία ή η Σκωτία αποτύχει να νικήσει την Ουγγαρία. Αν νικήσει βέβαια τη Μάνσαφτ προκρίνεται ως πρώτη από τον όμιλο.

Η Σκωτία προκρίνεται με νίκη επί των Μαγιάρων και ήττα της Ελβετίας από τη Γερμανία με την προϋπόθεση ότι θα ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά τερμάτων (-4).

Η Ουγγαρία πρέπει να νικήσει τη Σκωτία για να έχει πιθανότητες να περάσει ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

2ος όμιλος

Μετά τη νίκη επί της Ιταλίας οι Ισπανοί έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Η κάτοχος του τίτλου Ιταλία πρέπει να αποφύγει την ήττα από την Κροατία για να τερματίσει δεύτερη. Θα μείνει εκτός διοργάνωσης αν ηττηθεί και η Αλβανία νικήσει την Ισπανία.

Η Αλβανία προκρίνεται ως δεύτερη αν νικήσει την Ισπανία και η Κροατία την Ιταλία. Μένει εκτός αν ηττηθεί και η Κροατία νικήσει την Ιταλία.

Η Κροατία μπορεί επίσης να τερματίσει δεύτερη αν νικήσει την Ιταλία και η Αλβανία δεν πάρει τους τρεις βαθμούς από τη Φούρια Ρόχα. Μένει εκτός αν έρθει ισόπαλη με τη Σκουάντρα Ατζούρα και η Αλβανία δεν ηττηθεί.

3ος όμιλος

Η Αγγλία προκρίνεται αν δεν ηττηθεί από τη Σλοβενία ή αν η Δανία αποτύχει να νικήσει τη Σερβία. Τα Τρία Λιοντάρια κατακτούν τον πρώτο όμιλο με νίκη ή ακόμα και ισοπαλία αν η Δανία δεν νικήσει. Η Αγγλία δεν μπορεί να τερματίσει πιο κάτω από την τρίτη θέση.

Αν η Δανία νικήσει τη Σερβία συνεχίζει στην επόμενη φάση. Αν τα παιχνίδια των Δανών και των Σλοβένων έρθουν ισόπαλα τότε η κατάταξη θα κριθεί στην ισοβαθμία. Η Δανία αποκλείεται αν ηττηθεί και η Σλοβενία έρθει τουλάχιστον ισόπαλη με την Αγγλία.

Η Σλοβενία συνεχίζει στους 16 με νίκη επί της Αγγλίας. Κατακτά επίσης την πρώτη θέση αν η Δανία δεν νικήσει. Αν Σλοβενία και Δανία φέρουν τα ίδια αποτελέσματα η πρώτη θέση θα κριθεί στην ισοβαθμία.

Για να προκριθεί η Σερβία θα πρέπει να νικήσει τη Δανία και η Σλοβενία να μη νικήσει την Αγγλία. Η Σερβία μένει εκτός διοργάνωσης αν ηττηθεί ή έρθει ισόπαλη και η Σλοβενία δεν χάσει από την Αγγλία.

4ος όμιλος

Οι Ολλανδοί κατακτούν μία από τις δύο πρώτες θέσεις αν δεν ηττηθούν από την Αυστρία. Εξασφαλίζουν την πρωτιά αν νικήσουν και η Γαλλία αποτύχει να επικρατήσει της Πολωνίας. Πρώτοι τερματίζουν ακόμα και με ισοπαλία, αρκεί να ηττηθεί η Γαλλία.

Για τους Μπλε αρκεί να μην ηττηθούν από τους αποκλεισμένους Πολωνούς για να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις. Αν Δανία και Γαλλία φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, η πρωτιά θα κριθεί στην ισοβαθμία.

Μία νίκη των Αυστριακών επί των Οράνιε τους εξασφαλίζει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Επίσης κατακτούν την πρώτη θέση αν νικήσουν και οι Γάλλοι δεν καταφέρουν να επικρατήσουν των Πολωνών.

Η Πολωνία δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης.

5ος όμιλος

Ισορροπία τρόμου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και οι τέσσερις ομάδες- Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία και Ουκρανία- έχουν από τρεις βαθμούς μετά τη δεύτερη αγωνιστική. Εχοβατς ανοιχτά όλα τα σενάρια και οι τέσσερις μπορεί να τερματίσουν σε οποιαδήποτε θέση. Στην τελευταία αγωνιστική η Σλοβακία παίζει με τη Ρουμανία και τη Βέλγιο με την Ουκρανία.

6ος όμιλος

Η Πορτογαλία έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση στο γκρουπ και περιμένει τον αντίπαλο της στη φάση των 16.

Η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει την ήττα από την Τσεχία για να τερματίσει δεύτερη.

Η Τσεχία μπορεί να τερματίσει δεύτερη μόνο αν νικήσει τους Τούρκους. Μια ισοπαλία μπορεί να της είναι επίσης αρκετή για να περάσει ως μία από τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Η Γεωργία προκρίνεται ως δεύτερη νικώντας την Πορτογαλία και η Τσεχία την Τουρκία. Θα πρέπει να ξεπεράσει όμως και το χάντικαπ της διαφοράς τερμάτων. Επιστρέφει σπίτι της αν ηττηθεί ή αν έρθει ισόπαλη και η Τουρκία δεν νικήσει την Τσεχία.

Αυτή τη στιγμή η κατάταξη μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στην τρίτη θέση στους ομίλους τους έχει ως εξής:

Τερ. Β.

Αυστρία 3-2 3
Σλοβακία 2-2 3
Σλοβενία 2-2 2
Αλβανία 3-4 1
Τσεχία 2-3 1
Σκωτία 2-6 1

* Το εισιτήριο για τη φάση των 16 παίρνουν οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ