Ισπανία- Ιταλία 1-0: «Ισπανική καταιγίδα» παρέσυρε την πρωταθλήτρια Ευρώπης (vids)

Ισπανία- Ιταλία 1-0: «Ισπανική καταιγίδα» παρέσυρε την πρωταθλήτρια Ευρώπης (vids)

Μπορεί ο πίνακας του σκορ να έγραψε μόλις 1-0 υπέρ της Ισπανίας, όμως η αλήθεια είναι άλλη και πολύ διαφορετική για την Ιταλία, η οποία υπέφερε...

Η Ισπανία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Ιταλίας, είχε όμως ένα κάρο χαμένες ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 55ο λεπτό, όταν ο Γουίλιαμς σέντραρε από αριστερά με τον Ρικάρντο Καλαφιόρι να σημειώνει αυτογκόλ και να δίνει την νίκη στην Ισπανία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ισπανία ήταν ανώτερη και είχε όλες τις καλές στιγμές, όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ντοναρούμα. Ο Γουίλιαμς ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα των Ιταλών και είχε και την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι.

Η Ιταλία από την άλλη δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο και μάλιστα ουκ ολίγες φορές κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, με τον τερματοφύλακά της να την κρατάει μέσα στο παιχνίδι, σε ένα πρώτο ημίχρονο βέβαια που είχε πολλές διακοπές από τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για τους παίκτες να βρουν ρυθμό.
Στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο ξεκίνημά του η Ιταλία συνέχισε να υποφέρει από την πίεση των Ισπανών, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Και έτσι, στο 55′ λεπτό οι κόποι τους δικαιώθηκαν καθώς έπειτα από γύρισμα του Νίκο Γουίλιαμς μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Καλαφιόρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς.

Η αναμέτρηση δεν άλλαξε εικόνα στην συνέχεια, με την Ισπανία να εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη και την Ιταλία να μην μπορεί να απαντήσει. Ο Νίκο Γουίλιαμς που ήταν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος έχασε και δοκάρι με ένα απίστευτο δεξί σουτ στο 71ο λεπτό.


Έτσι το τελικό σκορ έμελλε να είναι αυτό το φτωχό 1-0, που δεν λέει ούτε στο ελάχιστο την αλήθεια για την εικόνα της αναμέτρησης, στην οποία η Ισπανία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, εκμηδενίζοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ