Σλοβενία – Σερβία 1-1: «Οβίδα» Γιόβιτς στο 96΄ και οι Σέρβοι έμειναν ζωντανοί

Σλοβενία – Σερβία 1-1: «Οβίδα» Γιόβιτς στο 96΄ και οι Σέρβοι έμειναν ζωντανοί

Η Σλοβενία κρατούσε στα χέρια της τη νίκη - πρόκριση αλλά οι Σέρβοι ήταν... πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Σε μία αναμέτρηση που αποζημίωσε όποιον έκατσε να την παρακολουθήσει, αφού είχε μπόλικες φάσεις και μεγάλη ένταση, η Σλοβενία των Τσέρι, Σπόραρ, Βέρμπιτς, έμεινε ισόπαλη 1-1 με τη Σερβία των Μλαντένοβιτς, Γκατσίνοβιτς, Ζίβκοβιτς για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Euro.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους τυπικά φιλοξενούμενους ήταν ο Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος σκόραρε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του ματς, ισοφαρίζοντας το τέρμα του Κάρνιτσνικ, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά όσον αφορά την πρόκριση στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Σλοβενία να χάνει την πρώτη μεγάλη φάση στο 7′, αφού ο Μλακάρ νικήθηκε από τον Ράικοβιτς από πλεονεκτική θέση. Οι Σέρβοι πήραν την πρωτοβουλία στον αγώνα με τον Βλάχοβιτς να απειλεί με κεφαλιά στο 27′ τον Όμπλακ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 38ο λεπτό οι Σλοβένοι είχαν μεγάλη στιγμή. Ο Έλσνικ έκανε μια ντρίμπλα, πάτησε περιοχή, εκτέλεσε, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σέσκο αστόχησε. Έτσι το 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

H Σερβία μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος, με τον Μίτροβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Όμπλακ στο 47′. Η Σλοβενία απάντησε με τον Σέσκο να σταματιέται από τον Ράικοβιτς στο 58′. Στο 69′ οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ με τον Ζαν Κάρνιτσνικ. Ο Στογιάνοβιτς τη σέντρα και εκείνος εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τρία λεπτά μετά η Σερβία είχε δοκάρι με τον Μίτροβιτς, εντείνοντας τις προσπάθειές της για κάποιο γκολ. Κάτι που τελικά ήρθε ουσιαστικά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Ύστερα από κόρνερ στο 90’+5′ ο Γιόβιτς έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (64′ Γκόρεντς Στάνκοβιτς), Έλσνικ (90+1′ Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76′ Βιπότνικ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (82′ Μπιρμάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64′ Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46′ Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82′ Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64′ Γιόβιτς), Μίτροβιτς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ