Οι γκολάρες του Σακίρι σε Μουντιάλ και Euro (vids)

Οι γκολάρες του Σακίρι σε Μουντιάλ και Euro (vids)

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός συνέχισε την... παράδοση που τον θέλει να πετυχαίνει εκπληκτικά γκολ με την φανέλα της Ελβετίας

Ο Σερντάν Σακίρι δεν είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Ελβετίας στο Euro 2024, αλλά ήταν παρών στον αποψινό δεύτερο αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και έκανε την διαφορά.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός της Ελβετίας, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ κόντρα στην Σκωτία και το γκολ αυτό έμελλε να δώσει μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Ντόρσει, ο Βεζένκοφ, ο Γκος και η πρώτη απόφαση για το ρόστερ

Οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Ελβετούς, καθώς προηγήθηκαν στο σκορ με το αυτογκόλ του Σαρ, αλλά η «απάντηση» των Ελβετών δεν άργησε.

Το γκολ που σημείωσε ο Σακίρι ήταν χάρμα ιδέσθαι, μ’ ένα σουτ που ήταν αδύνατον ν’ αντιδράσει ο τερματοφύλακας της Σκωτίας.

Ίσως να μπορεί να πει κάποιος ότι αυτό είναι μέχρι στιγμής το πιο ωραίο γκολ που έχουμε δει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Γερμανία.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο διεθνής άσος της ελβετικής ομάδας, έχει να επιδείξει μερικά εντυπωσιακά γκολ με την φανέλα των Ελβετών και συνεχίζει την… παράδοση που έχει δημιουργήσει.

Πρόκειται αναμφίβολα για παίκτη που κάνει την διαφορά και γι’ αυτό άλλωστε ο Μουράτ Γιακίν επέλεξε να τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα της ομάδας του και δικαιώθηκε 100% με την επιλογή του.

Η Γερμανία «σφράγισε» από αυτόν τον όμιλο την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έχοντας έξι βαθμούς μετά από δύο παιχνίδια, ενώ η Ελβετία έχει τέσσερις πόντους, η Σκωτία έναν και η Ουγγαρία έχει μείνει στο μηδέν.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη θέση, θα πρέπει να περιμένουμε την τρίτη αγωνιστική του ομίλου, για να δούμε ποια ομάδα θ’ ακολουθήσει τα «πάντσερ» στην επόμενη φάση, ενώ κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο από αυτόν τον όμιλο, να δούμε και μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες, που θα συνεχίσουν στους «16» της διοργάνωσης.

Αναφερθήκαμε στον πρόλογο, στο αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκε η Σκωτία στο παιχνίδι και πρέπει να επισημανθεί ότι ήδη στα πρώτα δεκαπέντε παιχνίδια της διοργάνωσης, έχουν σημειωθεί πέντε αυτογκόλ.

Θυμίζουμε ότι και στο πρώτο παιχνίδι της σημερινής μέρας, η Κροατία έκανε το 2-1 κόντρα στην Αλβανία με αυτογκόλ, αλλά τελικά οι Αλβανοί κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση (2-2) με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ