Έτοιμος για μυθικό ρεκόρ ο Νόιερ

Έτοιμος για μυθικό ρεκόρ ο Νόιερ

Ο τερματοφύλακας της Γερμανίας ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζιανλουίτζι Μπουφόν και ετοιμάζεται να το... καταρρίψει

Η Εθνική ομάδα της Γερμανίας επικράτησε της Ουγγαρίας με 2-0 και πέτυχε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια του Euro 2024, καθώς είχε προηγηθεί το επιβλητικό 5-1 επί της Σκωτίας, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Οι Γερμανοί είναι δίχως αμφιβολία το «αφεντικό» του ομίλου και δείχνουν ότι είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην υλοποίηση του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Ντόρσει, ο Βεζένκοφ, ο Γκος και η πρώτη απόφαση για το ρόστερ

Το σημερινό παιχνίδι των «πάντσερ» με τους Ούγγρους ήταν ξεχωριστό για έναν παίκτη της γερμανικής ομάδας. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δοκάρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του κι έγραψε ιστορία.

Ο πορτιέρε της Μπάγερν αγωνίστηκε για 17η φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε ένας άλλος τεράστιος τερματοφύλακας, ο Ιταλός, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Έτσι ο 38χρονος, Νόιερ είναι μαζί με τον Μπουφόν, στην πρώτη θέση σε ότι αφορά τους τερματοφύλακες με τα περισσότερα παιχνίδια σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όλα δείχνουν ότι ο Νόιερ θα παίξει και με την Ελβετία, για την τρίτη αγωνιστική του γκρουπ και θα φτάσει έτσι τα 20 παιχνίδια σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα είναι μόνος στην κορυφή.

Πίσω από τους Νόιερ, Μπουφόν βρίσκονται ο Ολλανδός, Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ και ο Πορτογάλος Ρουί Πατρίσιο με 16 παιχνίδια σε Euro και ακολουθούν ο Γάλλος Γιορίς με 15, ο Κασίγιας και ο Τσεχ με 14 και οι Σμάιχελ, Ίσακσον με 13 ματς.

Ο Νόιερ είναι λοιπόν έτοιμος να γράψει ιστορία μ’ ένα μυθικό ρεκόρ, δείγμα και αυτός της τεράστιας καριέρας που έχει πραγματοποιήσει ο τερματοφύλακας της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ