Πορτογαλία: «Δέσμια» των φιλοδοξιών Πέπε και Ρονάλντο

Πορτογαλία: «Δέσμια» των φιλοδοξιών Πέπε και Ρονάλντο

Το στοίχημα μιας ενδεκάδας που έχει δύο σχεδόν βετεράνους και αρκετούς νεότερους, σε προκαλεί να το αναλύσεις

Πόσο θα προχωρήσει η Πορτογαλία στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Μπορεί να πάει μακριά, έως την κατάκτηση του τροπαίου, όπως συνέβη στα γήπεδα της Γαλλίας το 2016; Τι έδειξε στην πρεμιέρα κόντρα στην Τσεχία και στην αγχωτική νίκη (2-1) που ήρθε με γκολ στις καθυστερήσεις;

Όλα τα ανωτέρω ερωτήματα ανακύπτουν φέρνοντας στο νου ξανά και ξανά την εικόνα της πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης. Αρκετοί έχουν τους Ιβηρες ως το μεγάλο μυστήριο του τουρνουά.

Γιατί πολύ απλά, ναι, έχουν προσωπικότητες στην ενδεκάδα, αλλά στον αντίποδα το σύνολο μοιάζει λες και είναι «δέσμιο» των φιλοδοξιών των Πέπε και Ρονάλντο. Ασφαλώς και είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες.

Αλλά ο μεν μπακ θέλει να σπάσει κάθε ρεκόρ και να πείσει πως στα 41 (!) του χρόνια μπορεί να παίζει ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο, ο δε CR7 απολαμβάνει τη συμμετοχή του σε έκτο Euro, κάτι που δεν έκανε κανείς άλλος στο παρελθόν. Και όλα αυτά ενώ έχει συμπληρώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο τα 39 του χρόνια.

Αν κοιτάξει κάποιος τον πάγκο, βλέπει τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Τον ισπανό προπονητή που μετά την όχι γόνιμη θητεία του στο Βέλγιο, παλεύει μήπως καταφέρει κάτι εντυπωσιακό με την Πορτογαλία.

Ας είμαστε ψύχραιμοι και ας παραδεχθούμε πως δεν θα αφήσει εκτός ομάδας τις …ιερές αγελάδες της ομάδας, τον Ρονάλντο και τον Πέπε. Δύσκολα θα διαταράξει ισορροπίες και άλλωστε θέλει τη στήριξή τους και αναντίρρητα την υψηλή τους κλάση στο χορτάρι.

Αλλά η ενδεκάδα που κατέβασε ο Μαρτίνεθ στο παιχνίδι της πρεμιέρας, είχε μέσο όρο τα 28,8 χρόνια με Ρονάλντο και Πέπε μέσα, ενώ αν έβγαζες το συγκεκριμένο δίδυμο, το υπόλοιπο σχήμα έπεφτε στα 26,3 χρόνια μέσοι όρο! Δεν είναι εντυπωσιακό;

Θα πει κάποιος πως η εμπειρία δεν αναπληρώνεται. Σωστά. Ούτε, όμως, το τρέξιμο. Ισως γι’ αυτό στα μετόπισθεν έχει ο κόουτς τους Μέντες και Ντίας, παιδιά 22 και 27 ετών αντίστοιχα, για να καλύπτουν τους χώρους που συνήθως αφήνει ο Πέπε. Και στην επίθεση, ο Λεάο ή ο Κονσεϊσάο, έχουν ταχύτητα και δυνάμεις. Αυτά πάντα χρειάζονται.

Συμπέρασμα: το στοίχημα μιας ενδεκάδας που έχει δύο σχεδόν βετεράνους και αρκετούς νεότερους, σε προκαλεί να το αναλύσεις. Για το πώς θα λειτουργήσει στην πορεία και εν τέλει πού θα καταλήξει η εφετινή προσπάθεια της διψασμένης να φτάσει ψηλά, Πορτογαλίας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ