Αυξημένος ο κίνδυνος ισλαμικών επιθέσεων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Αυξημένος ο κίνδυνος ισλαμικών επιθέσεων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας ότι η τρομοκρατική απειλή έχει αυξηθεί εν μέσω οργής στα αραβικά έθνη για την αλληλεγγύη της Γερμανίας

Η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή ισλαμικών εξτρεμιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, προειδοποιεί ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

Ο ισχυρός άνδρας του Γραφείου του Συντάγματος (BfV), Τόμας Χάλντενβαγκ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας ότι η τρομοκρατική απειλή έχει αυξηθεί εν μέσω οργής στα αραβικά έθνη για την αλληλεγγύη της Γερμανίας προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς τις 7 Οκτωβρίου.

Ο Χάλντενβαγκ δήλωσε πως η Γερμανία έχει γίνει πρωταρχικής στόχος για εξτρεμιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας του Χορασάν (ISIS-K), ενώ πρόσθεσε πως αποτελούν σημαντική απειλή και οι «ριζοσπαστικοποιημένοι μοναχικοί λύκοι χωρίς σαφείς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η ανακοίνωση των Βρυξελλών

Την ίδια στιγμή η πόλη των Βρυξελλών ανακοίνωσε πως δεν θα φιλοξενήσει τον αγώνα του Βελγίου με το Ισραήλ για το Nations League που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου καθώς «η δραματική κατάσταση στη Γάζα» δημιουργεί πονοκεφάλους στο ζήτημα της ασφάλειας. Ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος των Βρυξελλών Μπενουά Χέλινγκς δήλωσε πως η πόλη θεωρεί αδύνατο να διοργανώσει τον αγώνα.

Οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν επανειλημμένα βγει στους δρόμους των Βρυξελλών από την έναρξη του πολέμου.

πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ