Ο Βιρτς, ο Μπέλινγκχαμ και μία… Κ21 που πρωταγωνιστεί στο Euro (vids)

Ο Βιρτς, ο Μπέλινγκχαμ και μία… Κ21 που πρωταγωνιστεί στο Euro (vids)

Στο φετινό Euro μας συστήνονται όσοι θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα.

Ολοκληρώθηκε χτες βράδυ (18/6), η πρώτη αγωνιστική του Euro 2024, με την Πορτογαλία να ξεπερνά το εμπόδιο της Τσεχίας με το γκολ του Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, λίγο πριν το τέλος του ματς.

Ο μεσοεπιθετικός της Πόρτο, γιος του πρώην προπονητή της ομάδας Σέρτζιο, στα 21 του χρόνια, έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τους νεαρούς που «λάμπουν» στην φετινή διοργάνωση, που το ενδιαφέρον το μονοπωλούν παίκτες που κάλλιστα θα μπορούσαν να αγωνίζονται στο αντίστοιχο τουρνουά των ομάδων Κ21.

Μπέλινγκχαμ (Αγγλία), Βιρτς, Μουσιάλα (Γερμανία) και Γκιουλέρ (Τουρκία), είναι οι… μικροί που με το «καλημέρα» στο Euro, έδειξαν ότι η συζήτηση θα γίνει γύρω από αυτούς στο φετινό τουρνουά.

Στο «αντίο» του Κρόος, ήρθαν οι Βιρτς και Μουσιάλα

Η οικοδέσποινα Γερμανία, παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην αποστολή της για το Euro, με τους Φλόριαν Βιρτς και Τζαμάλ Μουσιάλα να στήνουν κυριολεκτικά… πάρτι απέναντι στην Σκωτία, στην πρεμιέρα του τουρνουά και στο «αντίο» του Τόνι Κρόος, έδειξαν πως η Εθνική τους ομάδα βρίσκεται σε καλά χέρια.

Ο 21χρονος Βιρτς, πρωταθλητής Γερμανίας με την Λεβερκούζεν, άνοιξε το σκορ κόντρα στη Σκωτία στο 10ο λεπτό και ήταν πηγή κινδύνου για την σκωτσέζικη άμυνα. Σε 63 λεπτά παιχνιδιού είχε 46 ενέργειες με την μπάλα, 29/31 (94%) ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, 1/2 εύστοχες ντρίπλες και 1 κερδισμένο φάουλ.

Ισάξιος συνοδοιπόρος του ο συνομήλικος Μουσιάλα, που χρίστηκε και αυτός σκόρερ κόντρα στους Σκωτσέζους. Ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, στα 74 λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε 59 ενέργειες με την μπάλα, με 32/32 (100%) ευστοχία στις πάσες του, 5/8 πετυχημένες ντρίπλες, 9/15 κερδισμένες μονομαχίες και 1 κερδισμένο φάουλ.

Δείτε τα γκολ τους και τις καλύτερες στιγμές του Γερμανία-Σκωτία:

Superstar και με την… βούλα

Αυτός που ήδη πριν τα 20 του είναι Superstar είναι ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Ο Άγγλος μέσος, ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης κατακτώντας το πρωτάθλημα Ισπανίας αλλά και το Champions League. Στο φετινό Euro, ο 20χρονος έδειξε ότι θα «κουβαλήσει» την Εθνική ομάδα της χώρας του και σκόραρε το γκολ της νίκης, στην πρεμιέρα απέναντι στην Σερβία. Αγωνίστηκε 86 λεπτά, είχε 67/70 (96%) ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, 10/16 κερδισμένες μονομαχίες, 2/5 εύστοχες ντρίπλες, 4 κερδισμένα φάουλ και 1 κλέψιμο.

Κάτι είδε η Ρεάλ…

Το περασμένο καλοκαίρι, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δικό της τον 18χρονο τότε Αρντά Γκιουλέρ. Παρόλο που είχε μία δύσκολη πρώτη σεζόν στην Ισπανία, με πολλούς τραυματισμούς, ο νεαρός άσος, βρίσκεται στο Euro με την χώρα του. Με το γκολ του κόντρα στην Γεωργία, έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν στην Εθνική του ομάδα, ώστε να ξεκινήσει με το «δεξί» στο τουρνουά και να είναι όλα ανοιχτά για την πρόκριση στους «16».

Ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε για 79 λεπτά, πραγματοποιώντας 60 ενέργειες με την μπάλα, έχοντας 38/41 (93%) και 5/10 κερδισμένες μονομαχίες, ενώ έφτιαξε και 4 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του με τις 2 να θεωρούνται «μεγάλες», κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς παίκτης κάτω των 20 ετών από το Euro του 1980 και μετά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ