Πορτογαλία – Τσεχία 2-1: Tη λύτρωσε στις καθυστερήσεις ο Κονσεϊσάο

Πορτογαλία – Τσεχία 2-1: Tη λύτρωσε στις καθυστερήσεις ο Κονσεϊσάο

Mε τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Πορτογαλία επιβλήθηκε δύσκολα της Τσεχίας με 2-1 και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Euro.

Σε ένα παιχνίδι… θρίλερ η Πορτογαλία τα χρειάστηκε κόντρα στην Τσεχία, όμως κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Τσεχίας και μάλιστα με ανατροπή, ξεκινώντας έτσι με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Euro 2024.

O άνθρωπος που λύτρωσε τους Ίβηρες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στη χώρα του, σε μια αναμέτρηση που έδειχνε ουσιαστικά να… χάνεται.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Πορτογαλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι οι Ίβηρες είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 8′ με τον Λεάο να βρίσκει τον Ρονάλντο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πίεζε, όμως δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική, αφού οι Τσέχοι αμύνονταν καλά.

Στο 26′ ο Μπρούνο έψαξε τον Λεάο, όμως εκείνος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του. Έξι λεπτά μετά η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε με τον Κριστιάνο να κινείται στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Στάνεκ τον νίκησε στο τετ-α-τετ. Στο 45′ ο Ρονάλντο είχε και τη δεύτερη μεγαλύτερη στιγμή για τη χώρα του, με τον Στάνεκ όμως να τον σταματά ξανά. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ (0-0).

Στο δεύτερο μέρος και με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η Τσεχία σόκαρε την Πορτογαλία με τον Λούκα Πρόβοντ να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής και με ωραίο σουτ να κάνει το 1-0 για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Οι Ίβηρες είχαν άμεση απάντηση, καθώς στο 69′ «ανάγκασαν» τον Χράνατς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα η πίεση της Πορτογαλίας συνεχίστηκε, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Τη λύση ήρθε να δώσει η «χρυσή» αλλαγή του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής έδωσε τη νίκη στη χώρα του.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (63′ Ινάσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο, Μέντες, Φερνάντες, Βιτίνια Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (63′ Ζότα).

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες, Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ, Σουλτς, Σικ (60′ Χίτιλ), Κούχτα (60′ Λινγκρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ