Ο ταλαντούχος κύριος Ντιντιέ Ντεσάμπ (vid)

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έσπασε μία σειρά από ρεκόρ στην νίκη της Γαλλίας επί της Αυστρίας (1-0) και πλέον κυνηγάει το... απόλυτο!

Η Γαλλία με τη νίκη της (1-0) απέναντι στην Αυστρία, έχει πλέον κερδίσει το πρώτο της παιχνίδι και στα έξι μεγάλα τουρνουά υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Οι Γάλλοι όπως αναφέρει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) δεν ξεκίνησαν ποτέ χάνοντας σε φάση ομίλων του Euro (7 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ δεν έχουν χάσει τον πρώτο τους αγώνα σε Euro από το 1960.

Διαβάστε επίσης: «Ετοιμάζει πρόταση στον Ντόζιερ ο Ολυμπιακός» (pic)

Μάλιστα απέναντι στην Αυστρία ήταν η 100η νίκη της Γαλλίας υπό τις οδηγίες του Γάλλου εκλέκτορα. Έτσι, ο Ντεσάμπ έγινε ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έφτασε τις 100 νίκες με την ίδια ομάδα, μετά τον Όσκαρ Ταμπάρες (104) και τον Γιοακίμ Λεβ (122). Ο «απολογισμός» του με τη Γαλλία σε 154 αγώνες είναι: 100 νίκες, 30 ισοπαλίες, 24 ήττες.

Παράλληλα, ο Ντεσάμπ έγινε ο 4ος Ευρωπαίος προπονητής στην ιστορία με 6+ μεγάλες διοργανώσεις (3 Μουντιάλ, 3 Εuro). Οι υπόλοιποι της σχετικής λίστας: Γιοακίμ Λεβ-7 με τη Γερμανία (3+4), Χέλμουτ Σεν-6 με τη Γερμανία (4+2), Φερνάντο Σάντος-6 με Ελλάδα και Πορτογαλία (3+3).

Επίσης ο Ντεσάμπ αύξησε τον αριθμό των αγώνων του σε Euro ως παίκτης και προπονητής μαζί σε 25 (13+12), ισοφαρίζοντας τον κάτοχο του ρεκόρ Κριστιάνο Ρονάλντο (25, όλες ως παίκτης).

Τι απομένει για τον Γάλλο τεχνικό; Η κατάκτηση του Euro, ώστε να γίνει ο πρώτος που κατακτά Ευρωπαϊκό και Παγκόσμίο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Κάπως έτσι, ο Ντεσάμπ κυνηγά το… απόλυτο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από