Ο ταλαντούχος κύριος Ντιντιέ Ντεσάμπ (vid)

Ο ταλαντούχος κύριος Ντιντιέ Ντεσάμπ (vid)

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έσπασε μία σειρά από ρεκόρ στην νίκη της Γαλλίας επί της Αυστρίας (1-0) και πλέον κυνηγάει το... απόλυτο!

Η Γαλλία με τη νίκη της (1-0) απέναντι στην Αυστρία, έχει πλέον κερδίσει το πρώτο της παιχνίδι και στα έξι μεγάλα τουρνουά υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Οι Γάλλοι όπως αναφέρει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) δεν ξεκίνησαν ποτέ χάνοντας σε φάση ομίλων του Euro (7 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ δεν έχουν χάσει τον πρώτο τους αγώνα σε Euro από το 1960.

Διαβάστε επίσης: «Ετοιμάζει πρόταση στον Ντόζιερ ο Ολυμπιακός» (pic)

Μάλιστα απέναντι στην Αυστρία ήταν η 100η νίκη της Γαλλίας υπό τις οδηγίες του Γάλλου εκλέκτορα. Έτσι, ο Ντεσάμπ έγινε ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έφτασε τις 100 νίκες με την ίδια ομάδα, μετά τον Όσκαρ Ταμπάρες (104) και τον Γιοακίμ Λεβ (122). Ο «απολογισμός» του με τη Γαλλία σε 154 αγώνες είναι: 100 νίκες, 30 ισοπαλίες, 24 ήττες.

Παράλληλα, ο Ντεσάμπ έγινε ο 4ος Ευρωπαίος προπονητής στην ιστορία με 6+ μεγάλες διοργανώσεις (3 Μουντιάλ, 3 Εuro). Οι υπόλοιποι της σχετικής λίστας: Γιοακίμ Λεβ-7 με τη Γερμανία (3+4), Χέλμουτ Σεν-6 με τη Γερμανία (4+2), Φερνάντο Σάντος-6 με Ελλάδα και Πορτογαλία (3+3).

Επίσης ο Ντεσάμπ αύξησε τον αριθμό των αγώνων του σε Euro ως παίκτης και προπονητής μαζί σε 25 (13+12), ισοφαρίζοντας τον κάτοχο του ρεκόρ Κριστιάνο Ρονάλντο (25, όλες ως παίκτης).

Τι απομένει για τον Γάλλο τεχνικό; Η κατάκτηση του Euro, ώστε να γίνει ο πρώτος που κατακτά Ευρωπαϊκό και Παγκόσμίο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Κάπως έτσι, ο Ντεσάμπ κυνηγά το… απόλυτο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ