Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο: Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής με συμμετοχή σε έξι Euro (pics & vid)

Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο: Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής με συμμετοχή σε έξι Euro (pics & vid)

Στα 39 του χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο γράφει ιστορία καθώς γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που συμμετέχει σε έξι διαφορετικά Euro.

Ήταν 12 Ιουνίου του 2004 όταν η διοργανώτρια Πορτογαλία υποδεχόταν την Εθνική Ελλάδος στο «Ντραγκάο» για την πρεμιέρα του Euro. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Φελίπε Σκολάρι έριξε στο παιχνίδι τον Κριστιάνο Ρονάλντο αντί του Ρουί Κόστα, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του εκείνο το ηλιόλουστο απόγευμα.

Η Ελλάδα έριξε την πρώτη… βόμβα στη διοργάνωση που κατέληξε με το έπος της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ, όμως η ιστορία του CR7 στη διοργάνωση είχε μόλις αρχίσει να γράφεται. Εκείνο το παιχνίδι στο «Ντραγκάο» ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Ρονάλντο στα τελικά του Euro, με τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τότε, να σκοράρει μάλιστα στις καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης: «Σφήνα» Ολυμπιακού για Λορέντζο Μπράουν: Τι λένε στην Ισπανία για τον άσο της Μακάμπι που θέλει ο Παναθηναϊκός (vids)

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, ο Κριστιάνο ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι με την Τσεχία και πέτυχε κάτι μοναδικό. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που συμμετέχει σε έξι διοργανώσεις Euro. Κανείς άλλος δεν τα έχει καταφέρει και μπορεί και να μην τα καταφέρει ποτέ. Στα 39 του χρόνια ο Ρονάλντο παραμένει σε κορυφαίο επίπεδο και διψασμένος για νέες επιτυχίες.

Κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Πέπε, που επίσης ξεκίνησε βασικός, σε ηλικία 41 ετών και 113 ημερών, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που παίζει σε Euro, αφήνοντας δεύτερο τον Γκάμπορ Κίραλι που ήταν 40 ετών και 86 ημερών την τελευταία φορά που αγωνίστηκε με την Ουγγαρία. Τρίτος είναι ο Ρονάλντο με ηλικία 39 ετών και 134 ημερών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ