Η χρυσή ενδεκάδα που δεν χωράει στο Euro 2024

Η χρυσή ενδεκάδα που δεν χωράει στο Euro 2024

Η ενδεκάδα των μεγάλων απόντων του 17ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μια ενδεκάδα που θα μπορούσε να κατακτήσει το Euro 2024 κατέληξε εκτός διοργάνωσης, μετά την οριστικοποίηση των ρόστερ των 24 φιναλίστ του 17ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο βέλγος τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά ο οποίος μόλις πριν από μία εβδομάδα σήκωσε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν από τους κορυφαίους του τελικού αποκλείστηκε από τον Ντομένικο Τεντέσκο θεωρώντας ο τελευταίος πως «δεν είναι έτοιμος». Ο Κουρτουά προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών) που τον κράτησε σχεδόν όλη τη σεζόν εκτός δράσης αλλά στο τέλος κατάφερε να αγωνιστεί σε πέντε ματς χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ.

Διαβάστε επίσης: Ο παίκτης-έκπληξη που θέλει ο Μεντιλίμπαρ στην προετοιμασία…

Από τους κεντρικούς αμυντικούς τα μεγαλύτερα ονόματα που έμειναν εκτός Euro είναι ο Αγγλος Χάρι Μαγκουάιρ και ο Γερμανός Ματς Χούμελς.

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε τραυματισμό στη γάμπα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε με αποτέλεσμα ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ να αναγκαστεί να τον θέσει εκτός της αποστολής των Τριών Λιονταριών. Παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την Ντόρτμουντ και την παρουσία του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο Χούμελς δεν έπεισε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν πως αξίζει μία θέση στη Μάνσαφτ.

Στα άκρα της άμυνας ηχηρή θεωρείται η απουσία του Μπεν Γουάιτ της Αρσεναλ. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο ο δεξιός οπισθοφύλακας ζήτησε ο ίδιος να μην κληθεί στην Εθνική Αγγλίας λόγω προστριβών που είχε με τον εκλέκτορα Γκάρεθ Σάουθγκέιτ στη διάρκεια του τελευταίου Μουντιάλ. Ο αριστερός ακραίος αμυντικός Ιαν Μάατσεν ήταν στα πλάνα του Ρόναλντ Κούμαν αλλά την τελευταία στιγμή τον απέκλεισε παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε με την Ντόρτμουντ το τελευταίο εξάμηνο.

Στη μεσαία γραμμή ο Μάρκο Βεράτι που πλέον αγωνίζεται στην Αλ-Αραμπί δεν έπεισε τον Λουτσιάνο Σπαλέτι για την αναγκαιότητα της παρουσίας του στη Σκουάντρα Ατζούρα. Εκτός Εθνικής Γερμανίας βρέθηκαν και οι Λέον Γκορέτσκα και Γιούλιαν Μπραντ, αν και είχαν καλές σεζόν με τις Μπάγερν και Ντόρτμουντ αντίστοιχα. Στην επίθεση ο Ισπανός Μάρκο Ασένσιο έχασε τη θέση του κυρίως λόγω της αγωνιστικής του πτώσης στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι κακές σχέσεις του Λακαζέτ με τον Ντεσάν που χρονολογούνται από το 2017 δεν λένε να γεφυρωθούν παρά τα 19 γκολ που πέτυχε φέτος με τη φανέλα της Λυόν.

Την ενδεκάδα των μεγάλων απόντων του 17ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συμπληρώνει ο Μάρκους Ράσφορντ, βασικός και αναντικατάστατος μέχρι πέρυσι αλλά η αγωνιστική πρώτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον παρέσυρε στην άβυσσο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ