Γεωργία – Ισπανία 1-7: Πάρτι της «Φούρια Ρόχα» με ιστορικό Γιαμάλ

Γεωργία – Ισπανία 1-7: Πάρτι της «Φούρια Ρόχα» με ιστορικό Γιαμάλ

Η Ισπανία έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, επικράτησε εμφατικά της Γεωργίας (8-1) και πέτυχε την δεύτερη νίκη της στα προκριματικά του Euro 2024 σε μία βραδιά που θα θυμάται για πάντα ο Λαμίν Γιαμάλ.

Η Ισπανία επικράτησε πολύ εύκολα της αδύναμης Γεωργίας σε μία βραδιά που ο Λαμίν Γιαμάλ έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία. Συνολικά 32 προσπάθειες στην εστία για την ομάδα του Ντε Λα Φουέντε η οποία δεν σταμάταγε με τίποτα.

Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έγινε ο μικρότερος παίκτης που έπαιξε βασικός σε παιχνίδι στην ιστορία των μπλαουγκράνα και αποφάσισε πως ήθελε να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ. Ο 16χρονος (για την ακρίβεια 16 ετών και 57 ημερών) όχι μόνο αντικατέστησε τον Όλμο στο 44ο λεπτό αλλά σκόραρε στο ντεμπούτο του.

Η αντίσταση των γηπεδούχων κράτησε μόλις 22 λεπτά, καθώς ο Μοράτα άνοιξε το σκορ από κοντά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κβιρκβέλια με αυτογκόλ έκανε το 0-2 και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (38′ και 40′) οι Όλμο και Μοράτα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Παρόλο την μείωση στο 48′ του Τσακβεντάτζε οι Ισπανοί ήταν καταιγιστικοί από την μεσαία γραμμή κι έπειτα. Στο 66′ ο Μοράρα έκανε χατ-τρικ και δύο λεπτά αργότερα ο Νίκο Γουίλιαμς, ο οποίος πήρε την θέση του Ασένσιο στο 44′, έγραψε το 1-6.

Ο Γιαμάλ πρόσθεσε τον εαυτό του στην λίστα των σκόρερ στο 74′ και έγραψε ιστορία όντας ο μικρότερος παίκτης που αγωνίζεται με την Εθνική Ισπανίας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ