Άγγελος Αναστασιάδης Vs Ζήσης Βρύζας: Ο άγνωστος πόλεμος των «αετών»

Άγγελος Αναστασιάδης Vs Ζήσης Βρύζας: Ο άγνωστος πόλεμος των «αετών»

Δύο άσπονδοι «φίλοι», που η δρόμος της ζωής τους «ενώνει», αλλά που μαζί δεν κάνουνε χωρίο. Ούτε στον ΠΑΟΚ, ούτε στην εθνική ομάδα.

Η πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική οδηγεί τον Ζήση Βρύζα εκτός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Γι’ αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός… Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο Βρύζας αποχωρεί από το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής επειδή υπήρξε μια διαφορά φιλοσοφίας με την ομοσπονδία στον τρόπο που θα δουλεύουν οι εθνικές ομάδες. Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο…

Ναι, διαφορά φιλοσοφίας υπήρξε, αλλά αυτή είχε να κάνει και με την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη, με τον οποίο ο Ζήσης Βρύζας δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις. Άλλωστε και η προηγούμενη φορά που βρέθηκαν κάπου μαζί, κατέληξε με παραίτηση του Βρύζα! Ήταν στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2014-15…

Ο ΣΑΝΤΟΣ, Ο ΒΡΥΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ

Στο φινάλε της σεζόν 2013-14, ο ΠΑΟΚ έχασε στα play-offs την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League λόγω της αφαίρεσης τριών βαθμών στη μίνι βαθμολογία, για όσα είχαν γίνει στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα τον Απρίλιο του 2014. Ο Χουμπ Στέφενς είχε αποχωρήσει μέσα στη σεζόν από την τεχνική ηγεσία και τη χρονιά έβγαλε ως υπηρεσιακός προπονητής ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο Ζήσης Βρύζας ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είχε εντολή να κλείσει τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος βρίσκονταν στους τελευταίους μήνες συμβολαίου με την Εθνική και δεν τον είχαν ανανεώσει. Ουσιαστικά το συμβόλαιο του Πορτογάλου τεχνικού ολοκληρώνονταν μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Βρύζας όντως έκλεισε προφορική συμφωνία με τον Σάντος! Μάλιστα την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, μια μέρα μετά το τελευταίο ματς της σεζόν (ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 1-0 τον Παναθηναϊκό) ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένονταν στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει.

Το πρωί εκείνης της Κυριακής όμως ο Βρύζας τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι ακυρώνεται η προφορική συμφωνία, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης ακούγοντας άλλα άτομα του περιβάλλοντός του (όχι τον Ζαγοράκη πάντως…) έκλεισε τον Άγγελο Αναστασιάδη!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Οι συνεργασία Βρύζα-Αναστασιάδη το καλοκαίρι του 2014 φάνηκε ότι έχει προβλήματα.

Τους παίκτες που πρότεινε ο ένας, τους έκοβε ο άλλος και ειδικά ο Αναστασιάδης ήθελε να κάνει πολύ σφικτή οικονομική πολιτική παρά την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο Βρύζας είχε βρει άκρη για να πάρει στον ΠΑΟΚ τον Τζαμέλ Αμπντούν, αλλά ο Αναστασιάδης δεν τον ήθελε!

Έτσι το καλοκαίρι του 2014 ο ΠΑΟΚ παρότι έχασε 13-14 ποδοσφαιριστές από την προηγούμενη χρονιά, πήρε μόνο 4 παίκτες, τους Ρατς, Γκολάσα, Μακ και Δημήτρη Παπαδόπουλο!

Η κόντρα Βρύζα – Αναστασιάδη στις μεταγραφές συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2014. Ο Έλληνας τεχνικός έφερε στον ΠΑΟΚ τον Παπαγιαννόπουλο, ο Βρύζας έφερε τον Νομπόα και τον Ρικάρντο Κόστα.

Τελικά ο Βρύζας παραιτήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2014 λίγες μέρες μετά την πολύ βαριά ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 4-0 και αφού είχαν προηγηθεί οι ήττες με 1-2 από τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, με 3-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και το 0-0 με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη.

H ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ

Ο Ζήσης Βρύζας υπήρξε παίκτης του Άγγελου Αναστασιάδη στις δύο πρώτες θητείες του Έλληνα τεχνικού στον ΠΑΟΚ από το 1996 έως τις αρχές του 1999. Μάλιστα τη σεζόν 1997-98 ο Βρύζας έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια του σε μια χρονιά στον Δικέφαλο (43) και πέτυχε και 8 γκολ, το ένα εκ των οποίων ήταν ιστορικό: πρόκειται για το τέρμα της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ μέσα στο Χάιμπουρι σε 1-1 στο ματς με την Άρσεναλ, την οποία ο Δικέφαλος απέκλεισε στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ως παίκτης με προπονητή δεν είχαν θέματα.

Η βασική διαφορά φιλοσοφίας του Βρύζα με τον Αναστασιάδη άρχισε να δημιουργείται τα επόμενα χρόνια, όταν ο πρώτος έκανε σημαντική καριέρα στην Ιταλία και απέκτησε άλλες παραστάσεις.

Ο Βρύζας απέκτησε μια πιο μοντέρνα και τεχνοκρατική άποψη για το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος στη γειτονική χώρα και το χάσμα με τον Αναστασιάδη φάνηκε να είναι αρκετά μεγάλο στη συνεργασία τους στον ΠΑΟΚ το 2014.

Η υφέρπουσα κόντρα φαίνεται ότι μεγάλωσε στα χρόνια που ο Ζήσης Βρύζας ήταν τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ ή είχε διοικητικό πόστο (υπήρξε πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), είτε στις διοικήσεις Ζαγοράκη, είτε αργότερα λίγο πριν τον Σαββίδη αλλά και επί των ημερών του. Κι αυτό διότι πολλοί άνθρωποι της οικογένειας του Δικέφαλου προσπάθησαν πολλές φορές να επαναφέρουν τον Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Βρύζας (και ο Ζαγοράκης) ήταν αρνητικός, μέχρι που τον έφερε το Ιβάν Σαββίδης το 2014…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ