
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στο Σκωτία - Ελλάδα έκανε ότι ήθελε την Σκωτσέζικη άμυνα και η εμφάνιση που έκανε ήταν γεμάτη...ουσία.
Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της σκορ από τον πρώτο αγώνα με την Σκωτία στο «Γ.Καραϊσκάκης» με 1-0, «διαλύοντας» με τρομερό ποδόσφαιρο, γεμάτο νιάτα και φρεσκάδα τους Σκωτσέζους με 3-0, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να κάνει την πιο ουσιώδη εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ με την Εθνική.
Ο 22χρόνος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, στην Γλασκώβη και στο «Hampden Park» έκανε «πράματα και θαύματα» σκοράροντας ένα γκολ όπου άνοιξε το σκορ και μοιράζοντας δύο ασίστ στο χθεσινό παιχνίδι.
Διαβάστε επίσης: Δεν είναι μόνο ο Μίτσιτς: Έρχεται νέο «μπαμ» με Σρέντερ στη Euroleague
Εκτός όμως από αυτά που φαίνονται, δηλαδή τα γκολ και οι ασίστ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δείχνουν πόσο πολύ βοήθησε την Εθνική, να φτάσει στην νίκη και μάλιστα με 3-0 δίχως να απειληθεί από τους Σκωτσέζους ιδιαίτερα, παρά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.
O Kωνσταντέλιας λοιπόν, σε 44 επαφές με την μπάλα, είχε 18/26 πάσες δηλαδή περίπου 69%. Τρείς πάσες «κλειδιά» που μετουσιώθηκαν σε 2 μεγάλες ευκαιρίες, δημιούργησαν αυτές οι πάσες και 1 κλέψιμο μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου που έγινε ασίστ στο γκολ του Τζόλη, τελειώνοντας τα όποια όνειρα υπήρχαν για την εθνική Σκωτίας για ανατροπή του σκορ, νωρίς νωρίς.
Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό
Πλέον, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ΠΑΟΚ αλλά και της Εθνικής Ελλάδος αυτή την στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του Έλληνα διεθνή είναι στα 18 εκατομμύρια ευρώ, όπου αυτή την στιγμή έχει σκοράρει με την φανέλα του «Δικεφάλου» σε 23 εμφανίσεις 4 γκολ και με την φανέλα της «Γαλανόλευκης» 2 γκολ και 2 ασίστ σε 11 εμφανίσεις.
Σίγουρα πρόκειται για ένα μεγάλο πρότζεκτ της Εθνικής και του ΠΑΟΚ, που μπορούν και οι δύο να ωφεληθούν από το ταλέντο που έχει αυτός ο παίκτης, μένει να δούμε για πόσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη αφού αναμένονται προτάσεις για αυτόν το προσεχές καλοκαίρι.