Εθνική Ελλάδας Κ21: «Τελικός» κόντρα στην Κροατία (vid)

Η Εθνική Ελπίδων θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Κροατία και θέλει μόνο τη νίκη για να πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου και την πρόκριση στα τελικά του Euro Κ21.

Η Εθνική Ελπίδων, δοκιμάζεται στην έδρα της Κροατίας (15/10, 19:00) για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro K21 και θέλει μόνο τη νίκη για να πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου και να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Πριν λίγες μέρες, η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, έδωσε φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Σλοβακία (ήττα με 2-1), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον κρίσιμο αγώνα σημερινό αγώνα, με τον Μπάμπη Κωστούλα να πετυχαίνει ένα μοναδικό σε ομορφιά γκολ.

Διαβάστε επίσης: Η αλλαγή του Βέλντε, το ξέσπασμα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, η… φάπα του Μεντιλίμπαρ και ο ρόλος των αρχηγών

Από την άλλη, η Κροατία δεν βρίσκεται και στο καλύτερο… φεγγάρι αφού μπορεί την Παρασκευή να κέρδισε την Ανδόρρα (2-0) ωστόσο μετρά τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, φιλικά και επίσημα. Παρόλα αυτά, στη σημερινή αναμέτρηση της κάνει και η ισοπαλία αφού η Εθνική μας βρίσκεται στην 3η θέση και στο -2 από τους Κροάτες.

Αναλυτικά η αποστολή της Ελλάδας: Κώστας Μπαλωμένος (ΠΑΟΚ), Άγγελος Αγγελόπουλος (ΑΕΚ), Νίκος Γραμματικάκης (Αστέρας AKTOR), Απόστολος Κωνσταντόπουλος (Μπίρσχοτ), Ηλίας Κωστής (Ατλέτικο Μαδρίτης), Παναγιώτης Παναγιώτου (ΠΑΟΚ), Αλέξης Καλογερόπουλος (Βόλος), Ισίδωρος Κουτσίδης (Ολυμπιακός), Απόστολος Αποστολόπουλος (Ολυμπιακός), Φώτης Κίτσος (Ομόνοια), Θανάσης Κουτσογούλας (Πανσερραϊκός), Λευτέρης Τασιούρας (ΠΑΟΚ), Χρήστος Κουρφαλίδης (Κοζέντσα), Δημήτρης Μεταξάς (Ούλου), Φάνης Μπακούλας (Ολυμπιακός), Χρήστος Μουζακίτης (Ολυμπιακός), Αργύρης Δαρέλας (Ναϊμέγκεν), Γιάννης Αποστολάκης (ΟΦΗ), Σωτήρης Κοντούρης (Παναιτωλικός), Χρήστος Μπελεβώνης (Παναιτωλικό), Νίκος Ζουγλής (Αστέρας AKTOR), Δημήτρης Καλοσκάμης (Ατρόμητος), Χαράλαμπος Κωστούλας (Ολυμπιακός), Γιώργος Κούτσιας (Σικάγο Φάιερ), Γιάννης Νιάρχος (Κόζιτσε), Στέφανος Τζίμας (Νυρεμβέργη).

Πως η Εθνική θα βρεθεί στα τελικά του Euro K21

Στην κορυφή του ομίλου είναι η Πορτογαλία και αυτόματα εξασφάλισε απευθείας «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης, όπως και όλες οι πρώτες ομάδες των εννέα ομίλων, συν τη διοργανώτρια. Από κει και πέρα, τις άλλες έξι θέσεις θα καλύψουν οι τρεις καλύτερες δεύτερες, ενώ οι άλλες έξι θα χωριστούν σε τρία ζευγάρια, με τους αγώνες να γίνονται μεταξύ 11 και 19 Νοεμβρίου.

H ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη σε περίπτωση νίκης θα φτάσει στους 20 βαθμούς και ίσως είναι μέσα στις τρεις καλύτερες που θα περάσουν στα τελικά, διαφορετικά θα παίξει με κάποια από τις άλλες ομάδες που τερμάτισαν στην ίδια θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής:

Να σημειωθεί πως, η κλήρωση για τα τελικά του Euro Κ21 θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου, με τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο περνούν στα νοκ-άουτ με την γνωστή διαδικασία, με την τελική φάση της διοργάνωσης να διεξάγεται στη Σλοβακία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από