Τέλος ο Αλιού Σισέ από τον πάγκο της Σενεγάλης

Μετά από εννιά χρόνια, ο Αλιού Σισέ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Σενεγάλης.

Τέλος εποχής για τον Αλιού Σισέ στη Σενεγάλη καθώς, όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο 48χρονος τεχνικός δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ομοσπονδία. Με τον Σισέ στον πάγκο της η Σενεγάλη κατέκτησε μία φορά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ενώ πανηγύρισε και δύο προκρίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Σισέ βρισκόταν υπό αυξανόμενη πίεση μετά τον αιφνιδιαστικό αποκλεισμό της Σενεγάλης στους «16» στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2023, όταν έχασε στα πέναλτι από τη γηπεδούχο Ακτή Ελεφαντοστού. Η ομάδα είναι αήττητη σε έξι αγώνες έκτοτε, αλλά έχει εντός έδρας ισοπαλίες με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Μπουρκίνα Φάσο, και η κριτική από ορισμένες πλευρές για το στυλ παιχνιδιού της, οδήγησε το υπουργείου Αθλητισμού της χώρας, το οποίο χρηματοδοτεί το μισθό του προπονητή της εθνικής ομάδας, να καταλήξει ότι χρειαζόταν αλλαγή:

Διαβάστε επίσης: Κυρίαρχος του «8»

«Το FSF θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αλιού Σισέ για την καλή του συνεργασία και τα λαμπρά του αποτελέσματα στην κεφαλή των διαφόρων εθνικών επιλογών που έχει διαχειρίζεται από την άφιξή του το 2011 και του εύχεται κάθε επιτυχία για το μέλλον», ανέφερε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Σενεγάλης (FSF ).

Η FSF πρόσθεσε ότι η αποχώρηση του Σισέ προήλθε από την αποτυχία να εκπληρώσει τους στόχους του τελευταίου του συμβολαίου, το οποίο έληγε στα τέλη Αυγούστου, το οποίο περιελάμβανε τη νίκη στο Κύπελλο Εθνών του 2023 και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Είπαν επίσης ότι «η οπισθοδρόμηση της εθνικής μας ομάδας στην κατάταξη της FIFA και ο κίνδυνος δυσαρέσκειας μεταξύ της εθνικής μας ομάδας και των Σενεγαλέζων φιλάθλων» έπαιξαν ρόλο. Η FSF θα διορίσει μια προσωρινή τεχνική ομάδα για να ηγηθεί της ομάδας στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών εναντίον του Μαλάουι εντός έδρας στις 11 Οκτωβρίου και εκτός έδρας τέσσερις ημέρες αργότερα.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από