Η Πορτογαλία έγινε η εθνική ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο instagram!

Πρωτιά στα social media και συγκεκριμένα στο instagram για την Πορτογαλία που άφησε πίσω της την Βραζιλία σε ακόλουθους.

Η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας ξεπέρασε το προφίλ της εθνικής Βραζιλίας στο Instagram και οδηγεί στην κατάταξη των ομάδων με τους περισσότερους ακόλουθους στην πλατφόρμα. Το προφίλ της πορτογαλίας (@portugal) είχε αύξηση 1,9 εκατομμυρίων ακολούθων στο Instagram το 2024, φτάνοντας τα 18,4 εκατομμύρια συνολικά, ενώ το προφίλ της Βραζιλίας (@cbf_futebol) έχει 17,7 εκατομμύρια ακόλουθους στην εφαρμογή, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketingkregistrado.

Για να κατονοηθεί αυτός ο αριθμός, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός της Πορτογαλίας υπολογίζεται σε 10,2 εκατομμύρια κατοίκους και το προφίλ της εθνικής ομάδας έχει σχεδόν διπλάσιο αριθμό ακολούθων στο Instagram. Αξίζει επίσης να τονιστεί η άνοδος της εθνικής Αγγλίας, η οποία πρόσθεσε 1,89 εκατομμύρια followers φέτος. Σε αναλογικούς όρους, οι πρωταθλητές…ανόδου στο Instagram το 2024 είναι: η Πορτογαλία (+12%) και Ελβετία (+42%).

Διαβάστε επίσης: Μπάχαλο η Λιόν πριν τον Ολυμπιακό – Έρχονται μαζικές αποχωρήσεις (pic)

Δίχως άλλο ο κύριος παράγοντας στην ανάπτυξη της Πορτογαλίας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε πρόσφατα τον εντυπωσιακό αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου ακολούθων στους λογαριασμούς του στο Instagram, στο Facebook, στο X, στο YouTube, στο Kuaishou και στο Weibo. Τα 9 από τα 10 δημοσιεύματα της πορτογαλικής ομάδας με την μεγαλύτερη συμμετοχή στο προφίλ είχαν πρωταγωνιστή τον CR7.

Εκτός από τους ακόλουθους στο Instagram, η Πορτογαλία ήταν επίσης αυτή με τη μεγαλύτερη αφοσίωση, με 158 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις σε περισσότερες από 1.000 δημοσιεύσεις. Στα μισά από τα μηνύματα πρωταγωνιστής ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από