Η πρόκληση για την επιστροφή της Ελλάδας στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Η πρόκληση για την επιστροφή της Ελλάδας στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Η νίκη της Ελλάδας στην πρεμιέρα του Nations League, ανέβασε την Εθνική μας -προσωρινά- στην 23η θέση και στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών του Μουντιάλ 2026.

Στη «μάχη» του Nations League έχει μπει η Ελλάδα, που ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της επικρατώντας με 3-0 της Φινλανδίας, στην επιστροφή της στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εκτός από τους τρεις βαθμούς, είχε ακόμη ένα κέρδος, στο ντεμπούτο του Σερβοέλληνα τεχνικού, στο «γαλανόλευκο» πάγκο. Αυτό, ήταν το… πλασάρισμά της στην 24η θέση στην κατάταξη των Εθνικών ομάδων της UEFA και πλέον είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για Γουίλιαν και Ολιβέιρα

Η νίκη της Εθνικής μας, σε συνδυασμό με αποτελέσματα όπως η ήττα της Σκωτίας (2-1 από την Πορτογαλία), έφεραν τη χώρα μας -οριακά- σε καλύτερη θέση (και προσωρινά 23η στο ranking), αν η κλήρωση για τα προκριματικά, γινόταν σήμερα.

Σε προηγούμενα προκριματικά, η Ελλάδα λόγω της θέση της στο UEFA ranking «αναγκαζόταν» να αντιμετωπίσει δύο -θεωρητικά- καλύτερες ομάδας, όπως έγινε στα προκριματικά του Euro 2024, που είχε μπροστά τις Γαλλία και Ολλανδία. Πλέον όμως, τα τελευταία καλά αποτελέσματά της έχουν φέρει την Εθνική μας στην 23η θέση στην κατάταξη, προς ώρας.

Τι σημαίνει αυτό; Αν η κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026 γινόταν σήμερα, η Ελλάδα θα ήταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και θα είχε πολύ καλύτερη κλήρωση απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Μάλιστα η σελίδα «Football Meets Data», που ασχολείται με δεδομένα ποδοσφαίρου, πραγματοποίησε κάποιες προσομοιώσεις και δίνει 67% πιθανότητες στη χώρα μας να παραμείνει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει προκριματικών, παρόλο που τώρα είναι 24η πίσω μόλις 0,33 πόντους από την 23η Νορβηγία.

Είναι μία από τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ο Γιοβάνοβιτς και οι διεθνείς μας, η παραμονή στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής μας, που στόχος δεν είναι άλλος από την επιστροφή σε ένα μεγάλο τουρνουά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ