Ο Τρίπιερ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Αγγλίας

Ο Τρίπιερ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Αγγλίας

Ο αμυντικός της Νιούκαστλ συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα των «τριών λιονταριών» σε έξι αγώνες στο πρόσφατο EURO της Γερμανίας, ωστόσο έμεινε εκτός του βασικού σχήματος στον τελικό με την Ισπανία

Την αποχώρησή του από την Εθνική Αγγλίας σε ηλικία 33 ετών και μετά από 54 συμμετοχές γνωστοποίησε σήμερα (29/8) ο Κίεραν Τρίπιερ.

Ο αμυντικός της Νιούκαστλ συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα των «τριών λιονταριών» σε έξι αγώνες στο πρόσφατο EURO της Γερμανίας, ωστόσο έμεινε εκτός του βασικού σχήματος στον τελικό με την Ισπανία, καθώς προτιμήθηκε ο Λουκ Σο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το πλάνο για τα στόπερ στην Λαμία

«Ποτέ δεν φαντάστηκα ως ένα νεαρό παιδί από το Μπέρι ότι θα έπαιζα για τη χώρα μου, πόσο μάλλον να φτάσω τις 54 συμμετοχές» έγραψε ο Τρίπιερ στο Instagram και συνέχισε: «Είναι μια από τις μεγαλύτερες τιμές στη ζωή μου να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε τέσσερα μεγάλα τουρνουά.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον (σ.σ. πρώην προπονητή της εθνικής Αγγλίας) Γκάρεθ (Σαουθγκέιτ) και όλο το επιτελείο που εργάστηκε με την εθνική Αγγλίας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μένα στη διάρκεια των χρόνων. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου – είχαμε μερικές πολύ ξεχωριστές στιγμές φτάνοντας σε δύο τελικούς EURO και έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον αυτό το γκρουπ παικτών θα κατακτήσει ένα μεγάλο τουρνουά.

Θέλω να ευχηθώ στον (σ.σ. προσωρινό προπονητή της εθνικής Αγγλίας) Λι (Κάρσλεϊ), το προπονητικό επιτελείο και την ομάδα ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Και, τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους της Αγγλίας για την απίστευτη στήριξή σας, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για να μας υποστηρίξετε και βοηθώντας μας να συνεχίσουμε στις δύσκολες στιγμές».

Ο Τρίπιερ έκανε ντεμπούτο στην εθνική Αγγλίας τον Ιούνιο του 2017, σε ένα φιλικό με τη Γαλλία στο «Σταντ ντε Φρανς», όπου οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 3-2. Ενίσχυσε τα «τρία λιοντάρια» στα Μουντιάλ του 2018 και του 2022, καθώς και στα EURO του 2020 και του 2024. Στις 54 συμμετοχές του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε απολογισμό ένα γκολ και πέντε ασίστ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ