Η τύχη και η απογοήτευση

Η τύχη και η απογοήτευση

Οι Γάλλοι πέρασαν με αυτογκόλ χωρίς να ικανοποιήσουν με την απόδοσή τους.

Ο λαός λέει αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα και δεν χωρά αμφιβολία πως η Γαλλία έχει την τύχη στο πλευρό της στο Euro 2024, καθώς οι «τρικολόρ» χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ» πήραν τη νίκη (1-0) με το αυτογκόλ του Βερτόνγκεν στο 85’ και συνεχίζουν στην οκτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Ο Εβάν Φουρνιέ και οι fantastic five του Μπαρτζώκα (vids)

Πήραν δίκαια την πρόκριση οι Γάλλοι στο σημερινό ματς απέναντι στους Βέλγους; Η απάντηση είναι καταφατική.

Μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους (σε κάποια σημεία μάλιστα προβλημάτισαν κιόλας) αλλά η γαλλική ομάδα ήταν καλύτερη σε όλο σχεδόν το παιχνίδι.

Έψαξαν περισσότερο το γκολ οι Γάλλοι, πίεσαν περισσότερο κόντρα σε μια ομάδα που μάλλον απογοήτευσε.

Οι Βέλγοι δεν κατάφεραν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός σημαντικού αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Και η πικρία είναι ακόμα μεγαλύτερη για το Βέλγιο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι η Γαλλία δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της.

Κι όμως, το Βέλγιο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει συνθήκες πρόκρισης κι επί της ουσίας δεν έφερε σε δύσκολη θέση τους Γάλλους.

Είναι κι αυτό ένα θέμα που θα πρέπει ν’ απασχολήσει την εθνική ομάδα του Βελγίου, καθώς το ταλέντο υπάρχει αλλά την κρίσιμη στιγμή κάτι πάει στραβά για την «παρέα» του Ντε Μπρόινε και του Λουκάκου.

Η Γαλλία πήρε αυτό που ήθελε αλλά ο Ντεσάν έχει να «λύσει» αρκετά θέματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα που παρουσίασαν στον σημερινό αγώνα οι «τρικολόρ».

Και στα παιχνίδια του ομίλου υπήρχαν «θέματα» για την Γαλλία και αναμφίβολα όταν αναφέρεται κάποιος στους Γάλλους περιμένει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Μέχρι στιγμής λοιπόν κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει δει καλό θέαμα από τους «τρικολόρ» και ειδικά σήμερα αν το Βέλγιο δεν ήταν τόσο άτολμο, ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ πιο δύσκολα για την γαλλική ομάδα.

Είπαμε όμως, οι Γάλλοι ήταν τυχεροί όχι μόνο γιατί κατάφεραν να βρουν γκολ στην άτυχη στιγμή του Βερτόγκεν, αλλά και γιατί οι Βέλγοι δεν προσπάθησαν να κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω.

Η τύχη ευνόησε την γαλλική ομάδα στο 85’ αλλά το Βέλγιο απογοήτευσε με την εμφάνιση του και επιστρέφει «σπίτι» χωρίς να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για ένα καλό τουρνουά.

Οι Βέλγοι «λύγισαν» από το βάρος και δεν κατάφεραν να διακριθούν ούτε στα γερμανικά γήπεδα, παρά το ότι έχουν παίκτες με μεγάλο ταλέντο. Κι όσο για την συνέχεια της Γαλλίας στην διοργάνωση ένα είναι σίγουρο.

Αν θέλει να πάει στα ημιτελικά πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ