Στα τελικά του Euro 2024 και η Αγγλία – Δεν έφτανε για τον Μαυροβούνιο ο Γιόβετιτς

Στα τελικά του Euro 2024 και η Αγγλία – Δεν έφτανε για τον Μαυροβούνιο ο Γιόβετιτς

Η Αγγλία έγινε η 8η ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα τελικά του EURO 2024 μέσω της προκριματικής φάσης, καθώς έκανε... φύλλο και φτερό την Ιταλία με 3-1 στο «Γουέμπλεϊ» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής κι εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας. Δεν αρκούσε για το Μαυροβούνιο η εξαιρετική εμφάνιση του Στέφαν Γιόβετιτς.

Η Αγγλία έγινε η 8η ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα τελικά του EURO 2024 μέσω της προκριματικής φάσης, καθώς έκανε… φύλλο και φτερό την Ιταλία με 3-1 στο «Γουέμπλεϊ» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής κι εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας. Την ίδια ώρα οι «ατζούρι» φλερτάρουν με ακόμη ένα… κάζο κι ένα ατιμωτικό αποκλεισμό, καθώς έπεσαν στην 3η θέση του 3ου ομίλου, πίσω απ’ την Ουκρανία, η οποία νίκησε εύκολα τη Μάλτα στη Βαλέτα με 3-1.

Στη Σερβία ο Στέφαν Γιόβετιτς κατάφερε να βρει δίχτυα με υπέροχο τρόπο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για το Μαυροβούνιο, το οποίο ηττήθηκε με 3-1 από τους γείτονές της, ψάχνοντας πια μόνο ένα βαθμό στο τελευταίο ματς του ομίλου με τη Βουλγαρία, για να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδιο με Σλούκα στην Πόλη – Ένταση στο φινάλε (vids)

Τα δύο γκολ του Μίτροβιτς (9′, 73′) έκαναν τη… διαφορά για τους Σέρβους, με τον Τάντιτς να βάζει την τελική… πινελιά στο 77′. Οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Στέβαν Γιόβετιτς του Ολυμπιακού στο 36′, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν δεύτερο γκολ για να ανατρέψουν τα δεδομένα του αγώνα. Βασικός για τους Σέρβους ήταν ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς (έγινε αλλαγή στο 46′ με τον Κόστιτς), ενώ ο Φίλιπ Τζούριτσιτς δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Τεράστιας σημασίας διπλό σημείωσε η Σλοβενία στη Β. Ιρλανδία με 1-0 χάρις σε ένα υπέροχο γκολ με απευθείας φάουλ του Άνταμ Τσέριν του Παναθηναϊκού στο 5ο λεπτό. Μία νίκη που διατήρησε τους Σλοβένους στην κορυφή του 8ου ομίλου μαζί με τη Δανία (νίκησε δύσκολα με 2-1 εκτός έδρας το Σαν Μαρίνο) και τους οδήγησε ένα… τρίποντο μακριά απ’ την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ