Η αφλογιστία των επιθετικών του Φαν Σιπ, εφιάλτης στα όνειρα της Εθνικής

Η αφλογιστία των επιθετικών του Φαν Σιπ, εφιάλτης στα όνειρα της Εθνικής

Τρεις επιθετικοί, 14 ματς, τέσσερα γκολ ενεργητικό. Η Εθνική του Φαν Σιπ «πονάει» στη γραμμή κρούσης και το πληρώνει ήδη στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ένα πράγμα που κατέστη σαφές μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά του Μουντιάλ είναι το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα που έχει η ομάδα του Φαν Σιπ. Μία τελική μόλις κόντρα στην Ισπανία και γκολ με πέναλτι, μία κλασική ευκαιρία κόντρα στη Γεωργία και γκολ από αυτογκόλ.

Σε δύο επίσημα ματς δηλαδή, έχουμε να καταγράψουμε μόνο την ευκαιρία του Τζόλη στο ματς της Τετάρτης στην Τούμπα και κανένα… κανονικό γκολ. Κι αν για το ματς στη Γρανάδα υπάρχει το ελαφρυντικό ότι ήσουν αντιμέτωπος με ένα μεγαθήριο, δεν ισχύει το ίδιο και για το παιχνίδι με το συγκρότημα του Βίλι Σανιόλ.

Ειδικά όταν υποτίθεται πως ο Φαν Σιπ είναι ένας προπονητής της Ολλανδικής σχολής και αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν και η ευθύνη είναι πάντα είναι συνολική κι έχει να κάνει και με τις προϋποθέσεις που δημιουργεί μία ομάδα για να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει, εντυπωσιακό είναι το στατιστικό στοιχείο που έχει να κάνει με την αποδοτικότητα των σέντερ φορ της Εθνικής.

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Φαν Σιπ, η Εθνική έχει δώσει 17 ματς κι έχει σκοράρει 19 φορές. Από αυτά, τα 14 παιχνίδια ήταν επίσημα με τα γκολ στο ενεργητικό της να είναι 14. Ένα γκολ ανά ματς σε απλά μαθηματικά. Πόσα από αυτά όμως έχουν πετύχει οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό στην κορυφή της επίθεσης;

Ο Γιακουμάκης που κάνει πλάκα στα ολλανδικά γήπεδα δεν έχει πετύχει γκολ ακόμη σε επίσημο ματς, ο Παυλίδης έχει μόλις ένα, κόντρα στη Βοσνία για τα προκριματικά του EURO και ο Μπακασέτας έχει τρία εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι. Μόλις τέσσερα δηλαδή από τα 14 γκολ της Εθνικής στα επίσημα ματς επί Φαν Σιπ, έχουν έρθει από τους φορ της.

Και να σκεφτεί κανείς πως έχουν μεσολαβήσει και τα ματς για το Nations League όπου δεν ήταν αντίπαλοι και τίποτα μεγαθήρια. Όταν λοιπόν λείπει το εύκολο γκολ -για να μην πούμε και γενικά το γκολ- σε ματς όπως αυτό με τη Γεωργία που καλείσαι να κάνεις εσύ παιχνίδι, και όχι… κλεφτοπόλεμο όπως με την Ισπανία, το έργο δυσκολεύει αφάνταστα. Και το «πρότζεκτ Κατάρ» χλομιάζει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ