Χείμαρρος ο Αχιλλέας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Πήρε φόρα και δε σταματούσε, βγάζοντας στη... σέντρα τον Βαγγέλη Γραμμένο. Μίλησε για μαριονέτες, για υπάλληλους και έβγαλε... προεκλογικό λόγο, μιλώντας σαν εν δυνάμει πρόεδρος της ΕΠΟ.
Έχει πάρει σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα ο Αχιλλέας και δίνει τη μία συνέντευξη μετά την άλλη. Όλες στην ίδια γλώσσα, την ελληνική, αφού τις άλλες πέντε που γνωρίζει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, τις κρατάει για να τις λέει στους διαιτητές. Στα αποδυτήρια των οποίων «σουλατσάρει» όποτε θέλει, χωρίς κανείς να του μιλάει.
Ο Μπέος έδωσε ακόμα μία συνέντευξη σήμερα, αυτή τη φορά στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, τον Metrosport. Είπε πολλά, μεταξύ των οποίων και μπόλικα παραμύθια. Όπως αυτό το «κατέβηκα στην Αθήνα και μου έδιναν συγχαρητήρια οι Ολυμπιακοί». Μάλλον επειδή ξέρει πέντε γλώσσες και ξεπερνάει τη Μαρίνα…
Αυτά που είχαν αληθινό ενδιαφέρον, όμως, είναι όλα όσα εννοούσε. Ξέρετε, δεν είχαν βγάλει τυχαία εκείνη τη διαφήμιση που έλεγε «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». Στην περίπτωση του Αχιλλέα και της σημερινής του συνέντευξης, αυτό ακριβώς ισχύει. Διότι ο Μπέος άνοιξε το στόμα του και προφανώς πάνω στον οίστρο του εξέθεσε όλα τα φιλαράκια του. Και επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουν, αλλά όλοι φοβούνται να πουν. Πως το αληθινό κουμάντο στην ΕΠΟ το κάνει ο ίδιος. Δια μέσου του Λασκαράκη, βεβαίως – βεβαίως. Του δικού του ανθρώπου, που έχει στείλει στον… πάγκο τον Βαγγέλη Γραμμένο και ετοιμάζεται να πάρει και στα χαρτιά τη διοίκηση της ΕΠΟ. Διότι ουσιαστικά αυτός κάνει το κουμάντο καιρό τώρα. Αυτόν φωνάζουν «πρόεδρο» ακόμα και οι – λίγοι – άνθρωποι του Γραμμένου.
Τι είπε λοιπόν ο Μπέος; Πως τους εξέθεσε όλους, με πρώτο τον Γραμμένο και τον Ιβάν; «Λυπάμαι επειδή ο Γραμμένος δεν κατάφερε να αντισταθεί στα μεγάλα συμφέροντα. Ίσως ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος», λάλησε ο Δήμαρχος. Ποια είναι τα μεγάλα συμφέροντα, Αχιλλέα; Και τι εννοείς όταν λες δεν κατάφερε να αντισταθεί σε αυτά ο Γραμμένος; Γιατί κανείς δεν τον ρώτησε; Μήπως επειδή η συνέντευξη ήταν σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και στο σπίτι του κρεμασμένου αποφεύγουν να μιλήσουν για σκοινί;
Εδώ που τα λέμε, δε χρειαζόταν καν ερώτηση ο Αχιλλέας. Χείμαρρος ήταν και τις έδωσε μόνος του τις απαντήσεις. Όταν μίλησε σαν υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ και έκανε… προγραμματικές δηλώσεις.
«Ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Σίγουρα δεν θα δεχόμουν να είμαι μαριονέτα ή υπάλληλος κανενός. Οι τιμωρίες θα ήταν ίδιες είτε μιλάμε για τα Τρίκαλα, είτε για τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ. Όχι ελαφρυντικά στον μεγάλο και αυστηρότητα στον μικρό. Ο Γραμμένος θα έπρεπε να μην ακούσει κανέναν και να λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον του ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε. Μπορεί να μην είχε τα ψυχικά αποθέματα, ή να φοβόταν. Είναι ένας πολύ τίμιος και καλός άνθρωπος ο κ. Γραμμένος, αλλά δεν κάνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αβγά. Ναι μεν το ποδόσφαιρο είναι σε καλύτερο επίπεδο, αλλά νοσεί ακόμη και μάλιστα βαριά. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους με πυγμή που θα πουν στον Μαρινάκη ή τον Σαββίδη ασχοληθείτε με τις ομάδες σας και αφήστε το ποδόσφαιρο σε μας. Και κρίνετέ μας σε τέσσερα χρόνια».
Παρ’ τον κάτω τον Γραμμένο. Βγήκε στη σέντρα από εκεί που δεν το περίμενε. Και όχι μόνο ο Γραμμένος. Δύο ονόματα χρησιμοποίησε ο Μπέος. «Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους με πυγμή που θα πουν στον Μαρινάκη ή τον Σαββίδη ασχοληθείτε με τις ομάδες σας και αφήστε το ποδόσφαιρο σε μας». Είναι γνωστό πως ο Μαρινάκης δεν έχει συναντήσει ποτέ του τον Γραμμένο. Άρα; Σε ποιον δεν είπε να ασχοληθεί μόνο με την ομάδα του; Σε ποιον μπροστά δεν μπόρεσε να σπάσει αβγά; Από ποιον «νοσεί βαριά» το ποδόσφαιρο; Μαρτύρησε από μόνος του ο Αχιλλέας. Θα βρει κανένα ραδιόφωνο, τώρα, να βγει πάλι αύριο να τα μαζεύει. Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε.
Και πως έκλεισε τη ραδιοφωνική του παρέμβαση ο Αχιλλέας; Τελειώνοντας μια και καλή τον Βαγγέλη Γραμμένο. Ρωτήθηκε αν μπορεί να είναι στην προεδρία της ΕΠΟ και μετά το 2020. «Ούτε μία στο εκατομμύριο», απάντησε. Και συνέχισε, με την ίδια σιγουριά, αποδεικνύοντας πως ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. «Δεν κάνει για παράγοντας. Ο παράγοντας πρέπει να έχει πυγμή. Να πάρει το μαστίγιο και να βαράει. Έτσι πρέπει να λειτουργεί», είπε θριαμβευτικά ο Αχιλλέας στον προεκλογικό του λόγο.
Ο Λασκαράκης, που τον άκουγε, χαμογέλασε πλατιά. Μετά άκουσε τη λέξη «πρόεδρε» και γύρισε να δει ποιος τον φωνάζει…