Τι ειπώθηκε στη δίκη της κάρτας υγείας και οι κατηγορίες για δόλο από τη νυν διοίκηση που έχει δηλώσει πολιτική αγωγή, στις προηγούμενες.
Ο Εισαγγελέας έδρας στη δίκη της κάρτας υγείας Χαράλαμπος Τζώνης ήταν καταπέλτης κατά του Βασίλη Γκαγκάτση και είχε ζητήσει την ενοχή του, όπως επίσης και για άλλους 12 κατηγορούμενους (οι οχτώ, πρώην στελέχη της ΕΠΟ).
Την Τετάρτη (21/11) οι δικηγόροι των 30 κατηγορουμένων ξεκίνησαν τις αγορεύσεις τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο κ. Τσάμης, που εκπροσωπεί τους Σιντόρη, Οικονομίδη, Φωτίου, Σιγάλα, Παπαδόπουλου, έβαλλε και αυτός κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ. «Η ΕΠΟ λειτουργεί προεδροκεντρικά, το βάρος της ευθύνης το φέρει ο πρόεδρος. Το σύστημα της κάρτας υγείας είναι ένα προσωπικό όραμα του Οικονομίδη και του Γκαγκάτση» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε. «Κανείς από τη γενική συνέλευση δεν εμφανίστηκε να πει ότι δεν έχει εγκρίνει τη σύμβαση. Αντίθετα, 28 ΕΠΣ είπαν ότι ήταν ικανοποιημένες και τα είχαν εγκρίνει όλα και ζητούσαν να ανακαλέσει η ΕΠΟ την πολιτική αγωγή γιατί θεωρούσαν ότι δεν είχαν ζημιωθεί. Όλοι ήταν υπέρ της κάρτας υγείας. Η μάρτυρας κατηγορίας κα Γιακουμιδάκη είπε ότι της φάνηκε ότι η κάρτα υγείας ήταν καλή ιδέα».
Η νυν διοίκηση της ΕΠΟ που έχει δηλώσει πολιτική αγωγή, στράφηκε κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ και ταμία την περίοδο που υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση, Γιώργου Γκιρτζίκη, ενώ έκανε λόγο για δόλο από τις προηγούμενες διοικήσεις.
«Τα ίδια τα έγγραφα βοούν τη ζημιά της Ομοσπονδίας που έχει γίνει με δόλο από την πλευρά των κατηγορούμενων για τους οποίους η ΕΠΟ δηλώνει πολιτική αγωγή. Ο τότε ταμίας της, κύριος Γκιρτζίκης δήλωσε ότι υπέγραφε ότι του έφερναν μπροστά του. Η επιτομή της ομολογίας ενοχής» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Ο δικηγόρος του Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιάννης (γιός του) τόνισε ότι το πρώην στέλεχος της ΕΠΟ δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.
«Ουδέποτε δόθηκαν τα 29 εκατομμύρια. Ήταν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που αν λειτουργούσε πλήρως, η ΕΠΟ θα είχε έσοδα, όχι δαπάνες. Ο Χατζηαποστόλου δεν έχει υπογράψει κανένα έγγραφο για την κάρτα υγείας ή τα οικονομικά της ΕΠΟ, ήταν μόνο στην Εθνική ομάδα. Η ενημέρωση που είχε ήταν η ενημέρωση που είχαν και οι λοιποί σύμβουλοι. Αρκεί το γεγονός ότι ήταν τόσα χρόνια στην ΕΠΟ, για να του καταλογίσουμε δόλο; Δεν είχε δόλο να ζημιώσει την ΕΠΟ. Έδωσε τον εαυτό του και αφιέρωσε τη ζωή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η τιμή και η υπόληψη της οικογένειας μας έχει πληγεί. Όχι μόνο δεν ευσταθεί η κατηγορία, αλλά ούτε αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία».
Η δικηγόρος των Αριστείδη Σταυρόπουλου και Αθανάσιου Ισμαήλου, στελέχη της εταιρίας Opentec, τέλος, ζήτησε την απαλλαγή τους (ο εισαγγελέας έχει προτείνει την αθώωση τους). «Ασχολήθηκαν με την εταιρία το 2012, τότε ανέλαβαν, ενημερώθηκαν για μία υλοποιημένη και ολοκληρωμένη σύμβαση. Δεν υπέγραψαν τίποτα. Παρέλαβαν μεταχρονολογημένες επιταγές που ακυρώθηκαν με την καταγγελία της σύμβασης από τον κύριο Σαρρή. Ότι έγινε, έγινε προ της θητείας του άρα δεν θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για συνέργεια σε απιστία» είπε.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου.