Με πραξικοπηματικό τρόπο αποφασίστηκε μηναία «αποζημίωση» ύψους 8.000 ευρώ για τον Τάκη Μπαλτάκο, παρότι ο νόμος δεν προβλέπει αμοιβή για τους προέδρους των ομοσπονδιών!
ΕΠΟ το… μεγαλείο σου! Για μια ακόμα φορά κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, προκαλώντας την οργή της φίλαθλης κοινής γνώμης.
Στην σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ διαπράχθηκε ένα ακόμα σκάνδαλο μεγατόνων. Με πραξικοπηματικό τρόπο αποφασίστηκε μηναία αμοιβή ύψους 8.000 ευρώ για τον Τάκη Μπαλτάκο, παρότι ο νόμος δεν προβλέπει αμοιβή για τους προέδρους των ομοσπονδιών.
Διαβάστε επίσης: Η μέρα της κρίσης για Μίροτιτς – Γιατί δίνουν φαβορί τον Ολυμπιακό…
Μάλιστα για να παρακάμψουν τον νόμο «βάφτισαν» την μηναία αμοιβή του Τάκη Μπαλτάκου ως «αποζημίωση». Μια πρόταση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Σταύρο Σαρηγιάννη και ψηφίστηκε χωρίς νομική γνωμάτευση.
Η «αποζημίωση» θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα λάβει 96.000 ευρώ για το διάστημα από 1/6/22 μέχρι 31/5/23 και άλλα τόσα (σ.σ 96.000 ευρώ) μέχρι το καλοκαίρι του 2024 που λήγει η θητεία του. Συνολικά δηλαδή ο Μπαλτάκος για τα δύο χρόνια που θα βρίσκεται στην προεδρία θα λάβει 192.000 ευρώ!
Ένα ακόμα σκάνδαλο στο πάρκο Γουδή, που προκαλεί την οργή της φίλαθλης κοινής γνώμης, που βλέπει τους συγκεκριμένους κυρίους να βαφτίζουν την «αμοιβή» ως «αποζημίωση» για να παρακάμψουν τον νόμο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από την πρόταση του Σταύρου Σαρηγιάννη, η οποία ψηφίστηκε από 51 παρευρισκόμενους, υπήρχε και μια πρόταση από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκη Καρρά, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να προηγηθεί γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, καθώς στον αθλητικό νόμο δεν προβλέπεται αμοιβή για τους προέδρους των ομοσπονδιών.
Οσον αφορά στην Εκτελεστική Επιτροπή, μέχρι σήμερα τα μέλη της έπαιρναν από 80 ευρώ για κάθε συνεδρίαση, με τον Τάκη Μπαλτάκο, όμως να ζητάει να αυξηθεί το συγκεκριμένο ποσό στα 350 ευρώ. Μια πρόταση που έφερε πολλές αντιδράσεις, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ τελικά να μειώνει το ποσό στα 300 ευρώ και να θέτει το ζήτημα σε ψηφοφορία. Η πρότασή του όμως δεν έγινε δεκτή, καθώς υπέρ ψήφισαν μόλις 15 (18 κατά, 19 λευκά και 1 αποχή).