Συναντήθηκε με UEFA και υφυπουργό Αθλητισμού και περιμένει προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα των στημένων παιχνιδιών.
Χειραγώγηση αγώνων, μία… πονεμένη ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο όπου οι φάκελοι από το στοίχημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης (γνωστό και ως BFDS) έρχονται κατά δεκάδες από την UEFA, αλλά καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων.
Οι φωστήρες της ΕΠΟ της εξυγίανσης βλέπεται φρόντισαν γι’ αυτό αφού έβαλαν στον Πειθαρχικό Κώδικα αρχικά και στον Κώδικα Δεοντολογίας στη συνέχεια, ότι για να θεωρηθεί υπαίτια μία ομάδα να εμπλέκεται ένας αξιωματούχους ή περισσότεροι του ενός ποδοσφαιριστές.
Προηγουμένως, είχαν βάλει ότι «οπωσδήποτε θα πρέπει να έχει αποδειχθεί η εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων και η δια-(μετα)- κίνηση των χρημάτων».
Όπως γίνεται αντιληπτό, με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις, καμία ομάδα δεν έχει τιμωρηθεί και ούτε πρόκειται αυτό να συμβεί. Εννοείται δε, ότι οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις είναι ελληνική… πατέντα και δεν υπάρχουν πουθενά στο εξωτερικό.
Γι’ αυτό λοιπόν, η UEFA αναλαμβάνει δράση και όπως προκύπτει έπειτα από συνάντηση που έγινε την Παρασκευή, θα καταθέσει προτάσεις «ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ικανό που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη νέα αγωνιστική σεζόν και θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη μάστιγα των στημένων παιχνιδιών» όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.
Αυτό και αν είναι ομολογία αποτυχίας από την ΕΠΟ που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Γιατί, μπορεί να αντιμετωπίσει τα άλλα θα αναρωτηθεί κανείς. Η απάντηση πάντως, είναι εύκολη. Όχι.
Στη συνάντηση το παρών ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Επικεφαλής Διεύθυνσης του τομέα Εθνικών Ομοσπονδιών στην UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλος, o διευθυντής ακεραιότητας της UEFA, Εμίλιο Γκαρσία, o πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, οι νομικοί σύμβουλοι της ομοσπονδίας Νίκος Μπάρτζης και Αλέξανδρος Χολέβας και ο διευθυντής ακεραιότητας της ΕΠΟ, Δημήτρης Δαβάκης.