Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επιβεβαίωσε έμμεσα ότι είναι το «πρόσωπο κοινής αποδοχής» που προορίζεται για πρόεδρος της ΕΠΟ. Και μίλησε για το όραμά του!
Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ημέρες από τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με το πρόσωπο κοινής αποδοχής που είναι πιθανό να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ, μετά από συμφωνία όλων των «μεγάλων», αλλά και των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ηδη, λοιπόν, το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη εμφανίζεται ως αυτό στο οποίο έχουν καταλήξει όλες οι πλευρές. Χωρίς να επιβεβαιώνεται. Αλλά ο ίδιος ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ουσιαστικά πήρε θέση. Έμμεσα.
Ο Ζαγοράκης, λοιπόν, βρέθηκε στη Ρόδο το απόγευμα της Παρασκευής και στο πλαίσιο επαφών που έχει με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για ευρωπαϊκά θέματα, ανέπτυξε τις σκέψεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλώντας τους «ισχυρούς» να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να μπορέσουν να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει. Και σε συνέντευξη που παραχώρηση στη «δημοκρατική» της Ρόδου, επιβεβαίωσε… χωρίς να επιβεβαιώσει ότι ο ίδιος είναι στην κουβέντα για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο υποστήριξε πως η κατάσταση τον στενοχωρεί και αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεννόηση και ένωση των δυνάμεων των ισχυρών του ποδοσφαίρου, για να επανέλθουν οι επιτυχίες, ενώ χαρακτήρισε θετική κίνηση την δημιουργία και λειτουργία αθλητικού μητρώου από την ΓΓΑ.
Ο Ζαγοράκης, όμως, δεν σταμάτησε να τοποθετείται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μίλησε για τις θέσεις και τις ιδέες του και στο «TV KOSMOS» της Ρόδου. «Είναι πολύ κακή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε συλλογικό επίπεδο που αγγίζουμε την 20η θέση και σε εθνικό επίπεδο σε ότι έχει να κάνει με την εθνική ομάδα που δεν είναι στα καλύτερά της», επανέλαβε και συμπλήρωσε: «Με τους συμπαίκτες μου στην ομάδα του 2004, που βρισκόμαστε πολύ συχνά μέσω τηλεπικοινωνίας, συζητάμε και με στεναχωρεί πάρα πολύ όλο αυτό το κομμάτι. Ελπίζω και εύχομαι όσο το δυνατό πιο γρήγορα να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Ξεπερνιέται μόνο εάν και εφόσον, το έχουμε πει και στο παρελθόν πολλές φορές, καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι και μπορέσουν να συζητήσουν και να βγάλουν αποτελέσματα, έτσι ώστε να κοιτάξουν το συνολικό συμφέρον όχι το ατομικό συμφέρον του καθενός».
Σχετικά με την ολιστική μελέτη των UEFA/FIFA, ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, τόνισε: «Το καταφέραμε να προτείνουν UEFA και FIFA στη χώρα μας πράγματα που πρέπει να γίνουν στην ελληνική ομοσπονδία έτσι ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε συνεννόηση ΕΠΟ με Πολιτεία. Ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που μπορούν να συνυπάρξουν όλοι μαζί και να βγάλουν ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί το ένα κομμάτι συμπληρώνει το άλλο, και κατ’ εμέ πρέπει το ένα κομμάτι να συμπληρώνει το άλλο».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Ζαγοράκης σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι η Πολιτεία έχει νομοθετήσει κάποια πράγματα, τα οποία τα βλέπω πολύ θετικά ,όπως είναι π.χ. το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», ενώ κάλεσε άπαντες να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια να επανέλθει το ποδόσφαιρο στα επίπεδα που του αξίζει: «Αν καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι και συνεννοηθούν, έτσι όπως πρέπει να συνεννοηθούν για το καλό του ποδοσφαίρου, νομίζω ότι μόνο θετικά πράγματα θα βγουν και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να ανακάμψει το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Πλέον, μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι. Μένει να δούμε εάν το σχέδιο για τον πρώτο «κοινής αποδοχής» πρόεδρο στην ιστορία της ΕΠΟ θα ευοδωθεί. Αλλά, για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος μόνο δεν φτάνει για να επέλθει κανονικότητα στην Ομοσπονδία. Διότι τα προβλήματα είναι πολλά. Και γνωστά. Και ένας πρόεδρος, ακόμη και με θετική προδιάθεση, δεν φτάνει.