Τελικά τι «τρέχει» με τον Λανουά: Έφαγε η μονταζιέρα το πέναλτι του Πήλιου της ΑΕΚ – Τουλάχιστον «χώρεσε» του Παναθηναϊκού – Άκυρο γκολ του ΠΑΟΚ (vid)

Τελικά τι «τρέχει» με τον Λανουά: Έφαγε η μονταζιέρα το πέναλτι του Πήλιου της ΑΕΚ – Τουλάχιστον «χώρεσε» του Παναθηναϊκού – Άκυρο γκολ του ΠΑΟΚ (vid)

Ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε τις φάσεις της 5ης αγωνιστικής. Για πολλοστή φορά όμως αυτή σε βάρος της ΑΕΚ…

Όλο και πιο παράξενη η συμπεριφορά του Στεφάν Λανουά με θέα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα της Super League. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής όπως κάθε Τρίτη προχώρησε στην ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής και για πολλοστή φορά κάτι… ξέχασε να μας πει που αφορά στην ΑΕΚ.

Στην προκειμένη περίπτωση; Να σχολιάσει την φάση του 73΄ της αναμέτρησης της Κυριακής με την Καλλιθέα, όπου… πιο πέναλτι δεν έχει από την παράβαση που υποπίπτει –ατιμώρητος- ο νεαρός Πήλιος. Ο Λανουά όμως ούτε καν την συμπεριέλαβε αυτή τη φάση στον σχολιασμό του. Σα να μην έγινε ποτέ…

Αντίθετα (και πάλι καλά) είδε το πέναλτι που δεν δόθηκε σε βάρος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στο ματς με τις Σέρρες. Υποστήριξε ότι έπρεπε να ακυρωθεί και ένα γκολ του ΠΑΟΚ στον Βόλο. Α, και για πολλοστή φορά δεν θέλησε να πάρει θέση σε ματς του Ολυμπιακού. Εκεί όπου ως και ο διαιτητής (Παϊρέτο) παραδέχθηκε το λάθος του (φάουλ Ντόι) στο 2-0 του Άρη.

Ο Λανουά, λοιπόν, έχει επιλέξει πέντε φάσεις. Η πρώτη έρχεται από την αναμέτρηση Athens Kallithea-AEK και αφορά ένα φάουλ του Περέιρα. «Σε αυτή την περίπτωση ο VAR θα πρέπει να ελέγξει αν το φάουλ συνέβη εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR έλεγξε διαφορετικές κάμερες και βρήκε τη σωστή κάμερα που του επέτρεψε να επιβεβαιώσει ότι η επαφή έγινε εκτός περιοχής του πέναλτι».

Και συνεχίζει με δύο φάσεις από το ΟΑΚΑ και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό: Εκεί αναφέρει ότι υπάρχει πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού για χέρι του Αράο, το οποίο, όμως, δεν είδε ούτε ο διαιτητής Ευαγγέλου, ούτε ο Ζαμπάλας στο VAR: «Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης».

Αντίθετα συμφώνησε με τους ρέφερι γιια το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός: «Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, νομίζοντας ότι ο τερματοφύλακας χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο VAR βρήκε μία κάμερα που δείχνει ότι ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα πριν τον επιθέμενο. Συνίσταται ανασκόπηση της φάσης για την ακύρωση του πέναλτι».

Ακόμα, τόνισε ότι ο διαιτητής Τσαγκαράκης στον αγώνα Βόλος-ΠΑΟΚ, κακώς καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Τσάλοφ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ