Υπήρχε οφσάιντ στο πρώτο γκολ του Άγιαξ (pic & vid)

Υπήρχε οφσάιντ στο πρώτο γκολ του Άγιαξ (pic & vid)

Σε ένα από τα ριπλέι από πλαϊνή κάμερα στο ύψος της μεγάλης περιοχής φαίνεται ότι ο Μαρτίνες ήταν οφσάιντ στην εκτέλεση φάουλ του Ζιγιές.

Ούτε στην κανονική ροή του αγώνα, ούτε στα πρώτα ριπλέι φάνηκε κάτι το αντικανονικό στο πρώτο γκολ του Άγιαξ στο χθεσινό (6/8) 2-2 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά και πάγωμα της εικόνας σε ένα από τα ριπλέι από πλαϊνή κάμερα στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Πασχαλάκη, φαίνεται ότι ο Μαρτίνες ήταν οφσάιντ στην εκτέλεση φάουλ του Ζιγιές.

Ο Αργεντινός δεν ακούμπησε την μπάλα (την οποία βρήκε λίγο ο Γιαννούλης και της άλλαξε την πορεία αιφνιδιάζοντας τον Πασχαλάκη), αλλά ήταν εκτεθειμένος όταν η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Ζιγιές και έκανε κίνηση προς αυτήν. Ο  Σλοβένος πρώτος βοηθός διαιτητή, Τόμας Κλάντσνικ που ήταν στην ευθεία μπορούσε να το δει και να κάνει την υπόδειξη, αλλά λανθασμένα άφησε να μετρήσει το γκολ.

Με VAR σίγουρα θα ακυρώνονταν ως οφσάιντ, αλλά στην προκριματική φάση του Champions League δεν υπάρχει ακόμη…

Ο Παναγιώτης Βαρούχας (πρώην διαιτητής και γνωστός κριτικός διαιτησίας στην τηλεόραση επί πολλά χρόνια), μιλώντας για τη φάση του πρώτου γκολ του Άγιαξ στο σάιτ «Σφήνα» είπε: «Είναι σε θέση οφσάιντ ο παίκτης του Άγιαξ που διεκδικεί τη μπάλα από τον Γιαννούλη, κατά την εκτέλεση του φάουλ. Μόλις πάει να εκτελεσθεί το φάουλ, εάν δείτε το ριπλέι, ο παίκτης του Άγιαξ έχει μπροστά από όλους το σώμα του και μετά συμμετέχει στη φάση, άσχετα εάν στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ο παίκτης του ΠΑΟΚ. Έπρεπε να σηκώσει τη σημαία ο βοηθός διαιτητή και να υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον παίκτη του Άγιαξ…

Δείτε και το σχετικό βίντεο (το οφσάιντ φαίνεται στο 0:43):

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ