Δεν μπόρεσε ο ΑΠΟΕΛ, στο Europa League η Ντόρτμουντ

Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ νίκησαν Ντόρτμουντ και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα, με τους Γερμανούς να συνεχίζουν στο Europa League και τους Κύπριους να μένουν εκτός Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι η Τότεναμ παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, ούσα παράλληλα βαθμολογικά αδιάφορη (καθότι είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση), ο ΑΠΟΕΛ, ηττήθηκε με 3-0 από τους Αγγλους στο Ουέμπλεϊ, για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου του Champions League.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ έκανε το… χατίρι στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, νικώντας στο Μπερναμπέου τη Ντόρτμουντ με 3-2, οι Κύπριοι έμειναν εκτός Ευρώπης. Τόσο οι Γερμανοί όσοι και οι Κύπριοι έμειναν στους μόλις 2 βαθμούς, ωστόσο η ισοβαθμία ήταν υπέρ των πρώτων που θα συνεχίσουν στο Europa League. Πρώτη στον όμιλο η Τότεναμ με 16 βαθμούς, δεύτερη η Ρεάλ με 13.

Οσον αφορά το ματς του Λονδίνου η Τότεναμ άνοιξε το σκορ στο 20΄ χάρη σε γκολ του Γιορέντε, μετά από ασίστ του Σερζ Οριέ. Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί, αφού στο 37’ ο Σον έκανε το 2-0 με σουτ έξω από την περιοχή, κατόπιν ασίστ του Γιορέντε. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ν’΄Κουντού στο 80 λεπτό.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φορμ, Οριέ, Φόιτ, Ντάβινσον Σάντσες, Ρόουζ (70′ Πίτερς), Μουσά Σισοκό, Γουινκς, Άλι (88′ Στέρλινγκ), Ενκουντού, Σον Χέουνγκ-Μιν (65′ Ντεμπελέ), Γιορέντε.
ΑΠΟΕΛ: Ναουθέτ Πέρεθ, Βούρος, Χεσούς Ρουέδα, Καρλάο, Ρομπέρτο Λάγο, Βινίσιους (46′ Σαλάι), Νούνο Μοράις, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Αλωνεύτης (75′ Ντε Καμάργκο), Ποτέ (81′ Αντωνίου).

Ανατροπή στην ανατροπή, σπουδαία πρωτιά για Ρονάλντο!

Μετά από ένα ματς με ανατροπές, η Ρεάλ επικράτησε της Ντόρτμουντ εντός έδρας με 3-2. Η βασίλισσσα απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων από πολύ νωρίς, καθώς ήδη από το 12ο λεπτό το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 2-0. Σκόρερ ο 20χρονος Μπόρχα Μαγιοράλ στο 8’ (μετά από ασίστ του Ισκο) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 12’ με τον Πορτογάλο σταρ να βρίσκει δίχτυα με εκπληκτικό σουτ.

Ετσι ο 32χρονος φορ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει και στα έξι παιχνίδια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Από την πλευρά της Ντόρτμουντ δεν το έβαλε κάτω. Αρχικά μείωσε σε 2-1 στο 43ο λεπτό με τον Ομπαμεγιάνγκ (κεφαλιά-ψαράκι), ενώ στο 49’ χτύπησε εκ νέου με τον ίδιο παίκτη (ψηλοκρεμαστό πλασέ), ισοφαρίζοντας σε 2-2! Εκείνη όμως που χαμογέλασε τελευταία ήταν η Ρεάλ, καθώς με τον Λούκας Βάσκεζ στο 81’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Βαράν (38′ Ασέσνσιο0), Σέρχιο Ράμος, Τεό Ερνάντεθ, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (58′ Σεμπάλος), Ίσκο (69′ Γιορέντε), Λούκας Βάθκεθ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπόρχα Μαγιοράλ.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Μπάρτρα (80′ Τοπράκ), Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Ραφαέλ Γκερέιρο, Σαχίν (65′ Ουέιγκλ), Νταχούντ, Πούλισιτς, Καγκάουα (90′ Γιαρμολένκο), Ομπαμεγιάνγκ.

Βαθμολογία
1 Τότεναμ 16 (15-4)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 13 (17-7)
3. Ντόρτμουντ 2 (7-13)
4. ΑΠΟΕΛ 2 (2-17)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από