
Η Ίντερ πέτυχε μεγάλο «διπλό» στην Ολλανδία και είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League
«Άλμα» πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League έκανε η Ίντερ, καθώς η ιταλική ομάδα νίκησε εκτός έδρας την Φέγενορντ με 2-0, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Οι νερατζούρι πέτυχαν τον στόχο τους και καλούνται στην ρεβάνς της Τρίτης στο Μιλάνο, να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.
Η Φέγενορντ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, πίεσε την Ίντερ, είχε φάσεις και επέβαλε τον ρυθμό της.
Στο ίδιο διάστημα η ιταλική ομάδα είχε ως κύριο μέλημα να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.
Κι όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά βρήκε τρόπο να σκοράρει κιόλας και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ (0-1).
Ο Τουράμ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μπαρέλα και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων στο 38’, κόντρα στην ροή του αγώνα.
Κυριαρχία της Ίντερ στο δεύτερο ημίχρονο
Η Ίντερ είχε ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, καθώς οι «νερατζούρι» κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 50’.
Ο Ζιελίνσκι ήταν αυτός που πάσαρε στον Λαουτάρο Μαρτίνες και ο επιθετικός της ιταλικής ομάδας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-2 για τους φιλοξενούμενους.
Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Ίντερ είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0 στο 65’, αλλά ο γκολκίπερ της Φέγενορντ, Βελενρόιτερ απέκρουσε το πέναλτι του Ζιελίνσκι.
Το 0-2 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε του αγώνα και οι νερατζούρι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, που τους φέρνει μιαν… ανάσα από την οκτάδα του Champions League.
Το «κλειδί» του ματς
Η Ίντερ προηγήθηκε στο 38’, κόντρα στην ροή του αγώνα κι αυτό το γκολ επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της Φέγενορντ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.
Άλλαξε το ματς
Μια φάση έκανε ουσιαστικά η Ίντερ στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πετύχει γκολ. Ήταν επί της ουσίας η φάση που έκρινε το αποτέλεσμα.
Ο χειρότερος του γηπέδου
Ο Καράνσα δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Ο διαιτητής
Ο Έσπεν Έσκας είχε μια καλή διαιτησία.
VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
Η φάση του πέναλτι υπέρ της Ίντερ στο 63, στο οποίο υπέπεσε ο Μίτσελ, εξετάστηκε στο VAR και ο Έσκας έδειξε την άσπρη βούλα.
Σκόρερ: 38’ Τουράμ, 50’ Λαουτάρο Μαρτίνες
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Βελενρόιτερ, Μπέελεν, Μίτσελ, Χάντσκο, Μπουένο, Μόντερ, Παϊσάο, Σμαλ, Μούσα, Καράνσα (59’ Ουέντα), Οσμάν.
ΙΝΤΕΡ: Μαρτίνεθ, Παβάρ, Ντε Φράι (72′ Μπίσεκ), Ατσέρμπι, Ντάμφρις, Μπαρέλα (72’ Φρατέζι), Ασλάνι (81′ Τσαλχάνογλου), Ζιελίνσκι, Μπαστόνι, Τουράμ (62’ Ταρέμι), Λαουτάρο (81′ Αρναούτοβιτς).
Το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων:
Η Ίντερ θα φιλοξενήσει την Φέγενορντ στο Μιλάνο στις 11 Μαρτίου.