H Μπαρτσελόνα διέλυσε την Μπάγερν με 6+3 παίκτες από την Μασία (pics & vids)

H Μπαρτσελόνα διέλυσε την Μπάγερν με 6+3 παίκτες από την Μασία (pics & vids)

Ο Ραφίνια έκανε πάταγο στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπάγερν, αλλά μαζί του έλαμψε και η περίφημη Μασία που...εκρήγνυται.

Μία νίκη-δήλωση για την επιστροφή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναζητούσε η Μπαρτσελόνα και την πέτυχε κόντρα στην Μπάγερν. Απέναντι στην ομάδα που μετρούσε εις βάρος της έξι σερί νίκες, αρκετές εκ των οποίων με μεγάλα σκορ και μία ιστορική με εκείνο το 8-2 που θα μνημονεύεται για πάντα. Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν.

Γιατί στο παρόν, οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν με 4-1 τους Βαυαρούς παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, με τους οπαδούς τους στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου της Βαρκελώνης να παραληρούν. Αυτός ο θρίαμβος είχε αναμφίβολα την σφραγίδα του Ραφίνια που με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο έκανε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του στην σπουδαία νίκη.

Ο Ραφίνια, ο Φλικ και η Μασία

Στην βραδιά που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπάρτσα. Με τα τρία γκολ που πέτυχε έφτασε τα εννιά πλέον στη σεζόν ενώ έχει και οκτώ ασίστ σε 13 ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι αναγεννημένος και ο Χάνσι Φλικ έχει μεγάλο μερίδιο σε όλο αυτό καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια ο 27χρονος άσος είχε περιοριστεί σε κάποιες αναλαμπές κατά διαστήματα.

Ο Γερμανός προπονητής εξάλλου είναι αυτός που μετέτρεψε τη βαρετή και προβλέψιμη Μπαρτσελόνα του Τσάβι, σε αυτή την εξαιρετική και φουλ επιθετική ομάδα που στα πρώτα 13 ματς της σεζόν έχει πετύχει ήδη 43 γκολ. Χωρίς μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με πέρσι κι ενώ μάλιστα σε αυτό το διάστημα στερείται πολλούς βασικούς παίκτες λόγω τραυματισμών.

Ποιο είναι το μυστικό του; Η εμπιστοσύνη στη Μασία. Στην περίφημη ακαδημία της Μπαρτσελόνα που για ακόμη μία φορά φαίνεται πως θα αποδειχθεί χρυσωρυχείο. Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Γερμανός τεχνικός βασίζεται πολύ στο νέο «αίμα» και αυτό που είδαμε το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Μπάγερν μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Από τους έντεκα παίκτες που ξεκίνησαν, οι έξι προέρχονται από τη Μασία ενώ ακόμη τρεις μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή. Συνολικά δηλαδή εννιά από τους 16 που αγωνίστηκαν είναι προϊόντα της Μασία. Δύο 17χρονοι (Γιαμάλ, Κουμπαρσί), ένας 20χρονος (Γκάβι) τέσσερις 21χρονοι (Μπαλντέ, Κασάδο, Φέρμιν, Φατί) και οι δύο… μεγάλοι της παρέας, ο 25χρονος Πένια και ο 26χρονος Όλμο.

Πολλοί βάζουν και τον Πέδρι ανάμεσά τους, αλλά ο Ισπανός άσος, που σε έναν μήνα θα γίνει 22 χρονών, αποκτήθηκε το 2020 (είχε αγοραστεί έναν χρόνο πριν) από τη Λας Πάλμας. Στο γεγονός ότι αναδεικνύονται τόσα παιδιά από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα αξίζει και ένα μπράβο στον Τσάβι γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν το ντεμπούτο και το ξεπέταγμά τους στην ομάδα επί των ημερών του.

Ο Φλικ όμως έχει καταφέρει να τους πάει στο επόμενο επίπεδο δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σύνολο που μπορεί τα επόμενα χρόνια να κυριαρχήσει στην Ευρώπη βάσει ηλικίας. Το μεγαλύτερο αστέρι όλων, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία Γιαμάλ, είναι μόλις στα 17 και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αυτά που κάνει τώρα δεν τα έκανε στην ηλικία του ούτε ο Μέσι.

Η επόμενη μεγάλη γενιά;

Αυτό που θα καθιερώσει αυτή τη φουρνιά, τον καθέναν τους ξεχωριστά και την Μπαρτσελόνα γενικότερα είναι βεβαίως η διάρκεια. Δεν αρκεί ένα καλό τρίμηνο, ούτε καν μία πολύ καλή σεζόν. Η διάρκεια είναι αυτή που θα δείξει αν αυτή η ομάδα έχει όντως τα φόντα να μας προσφέρει – έστω να προσεγγίσει – όσα εκείνη των Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Πουγιόλ, Πικέ κτλ.

Το σίγουρο είναι πως στη Βαρκελώνη χαμογελούν ξανά και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Με τον χρόνο εξάλλου να μετρά αντίστροφα για την είσοδο της ομάδας στο νέο και υπερσύγχρονο Καμπ Νου, άπαντες θέλουν να δουν εκεί μία ομάδα αντάξια του συλλόγου και όχι μία από εκείνες των προηγούμενων χρόνων που με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν για λύπηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ