Τσιμίκας: Η εμπιστοσύνη του Σλοτ και η εμφάνιση MVP μετά από 183 λεπτά στα… αστέρια

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει πείσει τον Άρνε Σλοτ πως αξίζει μία θέση στο rotation της Λίβερπουλ με αποκορύφωμα το χτεσινοβραδινό (23/10) βραβείο MVP.

Βασικός για τη Λίβερπουλ χτες βράδυ (24/10) ο Κώστας Τσιμίκας, με τους «Reds» να επικρατούν με 1-0 στην έδρα της Λειψίας και να κάνουν το 3Χ3 στη League Phase του Champions League.

Ο Έλληνας αμυντικός, είναι και φέτος σημαντικός στο rotation της ομάδας του, παρά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άρνο Σλοτ. Μάλιστα ο Ολλανδός τεχνικός τον έχει ξεκινήσει βασικό σε 2 από τα 3 μέχρι τώρα παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Πανδαισία: Δείτε όλα τα γκολ της 3ης αγωνιστικής του Champions League (vids)

Βασικός με ασίστ κόντρα στη Μίλαν, 18 λεπτά ως αλλαγή απέναντι στη Μπολόνια και χτες βράδυ ξανά στο αρχικό σχήμα, όπου έμεινε για 75 λεπτά στο χορτάρι.

Ο «Greek Scouser», κόντρα στη Λειψία είχε 80 ενέργειες με την μπάλα, μέτρησε 54/57 (95%) ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, δύο πάσες κλειδιά, 5/7 μακρινές πάσες, 2/6 κερδισμένες μονομαχίες και 3 κλεψίματα. Μοιραία το βραβείο του MVP της αναμέτρησης το κέρδισε ο Τσιμίκας.

Συνολικά στο φετινό Champions League, ο Τσιμίκας έχει 183 αγωνιστικά λεπτά, 1 ασίστ, 56,7 ενέργειες ανά παιχνίδι, 1 κλέψιμο ανά ματς 94% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του (58% στις μακρινές), 27% κερδισμένες μονομαχίες. Να σημειωθεί πως, ήδη τη φετινή σεζόν ο Τσιμίκας έχει αγωνιστεί και σε 4 από τα 8 παιχνίδια της Λίβερπουλ στην Premier League, σε όλα ως αλλαγή, μετρώντας συνολικά 112 λεπτά, χωρίς ωστόσο να έχει καταγράψει κάποιο γκολ ή ασίστ.

Ο Τσιμίκας δεν έδειξε να επηρεάζεται από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Σλοτ και αυτός τον δικαιώνει με τις εμφανίσεις του, ειδικά στο κορυφαίο επίπεδο του Champions League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από