Λειψία – Λίβερπουλ 0-1: Χωρίς «φρένα» οι «Ρεντς» και «3/3»

Λειψία – Λίβερπουλ 0-1: Χωρίς «φρένα» οι «Ρεντς» και «3/3»

Η Λίβερπουλ πέτυχε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Λειψίας έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιμίκα. Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Champions League έχουν οι «κόκκινοι».

Η Λίβερπουλ πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Λειψίας, με 1-0, στην τρίτη αγωνιστική της League Phase του Champions League έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιμίκα.

Ο Έλληνας αμυντικός ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Λίβερπουλ και από δική του σέντρα κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης οι φιλοξενούμενοι στο 27′.

Διαβάστε επίσης: Κάλεσμα του Φουρνιέ στον κόσμο: «Χρειαζόμαστε να βάλετε φωτιά στο ΣΕΦ»

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Τσιμίκα και σε μεγάλα κέφια τον Ντάργουϊν Νούνιες.

Ο Έλληνας αμυντικός των «κόκκινων» έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Από δική του σέντρα έγινε το 1-0 στο 27’ με την προβολή του Νούνιες (μετά από κεφαλιά του Σαλάχ) ενώ θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ο διεθνής άσος των «κόκκινων» είχε πολλά ανεβάσματα από αριστερά.

Ο Τσιμίκας είχε και καλές εκτελέσεις κόρνερ, από τις οποίες προέκυψαν καλές φάσεις για την αγγλική ομάδα και αν ο γκολκίπερ της Λειψίας, Γκούλασι δεν ήταν σε καλή βραδιά η Λίβερπουλ θα είχε πετύχει κι άλλα γκολ στο πρώτο μέρος.

Η Λειψία είχε πετύχει γκολ στο 26’ με τον Οπεντά, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ κι ένα λεπτό αργότερα προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Οι «κόκκινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Βρήκαν τρόπους να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, αρχικά με τον Χάκπο (απόκρουση του Γκουλάσι στο 49’) κι εν συνεχεία με το οριζόντιο δοκάρι του ΜακΆλιστερ στο 70’.

Ωστόσο στο δεύτερο μέρος είχε και η Λειψία μια τεράστια ευκαιρία καθώς ο Σέσκο βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Κέλεχερ είπε όχι με ωραία απόκρουση στο 72’.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 83’ αλλά το γκολ που πέτυχε ο Οπεντά, ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η Λίβερπουλ πέτυχε τον στόχο της, έκανε το 3Χ3 στην κορυφαία διοργάνωση και δείχνει ασταμάτητη και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να επιτεθεί η Λίβερπουλ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση των φιλοξενούμενων. Οι «reds» επιτέθηκαν κατά κύματα από αριστερά (τις περισσότερες φορές με τον Τσιμίκα) και διέλυσαν το αμυντικό πλάνο των Γερμανών.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Νούνιες είδε… πεδίο δόξης λαμπρό και όρμησε για να διαλύσει την άμυνα της Λειψίας. Ο σέντερ φορ της Λίβερπουλ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα και ήταν από τους πρωταγωνιστές των «κόκκινων».

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Ο δεξιός μπακ της Λειψίας, Γκερντρούιντα πέρασε δύσκολο βράδυ με τον Τσιμίκα, καθώς από την πλευρά του έγιναν οι περισσότερες επιθέσεις των «κόκκινων». Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ έκανε… πάρτι από αριστερά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σάντρο Σέρερ ελέγχεται για την φάση που ζήτησε πέναλτι η Λίβερπουλ, αλλά το VAR είχε την ίδια άποψη με τον Ελβετό διαιτητή, θεωρώντας πως δεν υπήρξε ανατροπή του Ουρουγουανού φορ των «κόκκινων». Ήταν μια δύσκολη φάση για τον ρέφερι.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Στο 38’ εξετάστηκε από το VAR φάση στην οποία η Λίβερπουλ ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Νούνιες, αλλά δεν δόθηκε παράβαση.

ΣΚΟΡΕΡ Νούνιες 27’

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Γκερτρούιντα (74’Μπιτσιαμπού), Ορμπάν, Λουκέμπα, Χένρικς, Βερμίρεν (74’ Καμπλ), Χαϊνταρά, Νούσα, Σέσκο (74’ Μπάουμγκάρτνερ), Σίμονς (78′ Πόουλσεν), Οπεντά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Αλεξάντερ Άρνολντ (75’ Γκόμες), Φαν Ντάικ, Κονατέ, Τσιμίκας (75’ Ρόμπερτσον), Χράβενμπερχ, Μακ Άλιστερ, Σόμποσλαϊ, Χάκπο, Νούνιες (75’ Τζόουνς), Σαλάχ (63’ Ντίας).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Σέλτικ – Λειψία (5/11)

Λίβερπουλ – Λεβερκούζεν (5/11)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ