Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ 1-3: «Άλωσε» τη Μαδρίτη με «κίλερ» τον Ντέιβιντ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ 1-3: «Άλωσε» τη Μαδρίτη με «κίλερ» τον Ντέιβιντ

Με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ να περνά ως αλλαγή και να σκοράρει δύο γκολ, η Λιλ επιβλήθηκε της Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1 με ανατροπή πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της.

Τη δεύτερη νίκη της πανηγυρίζει η Λιλ στο νέο Champions League επικρατώντας της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-1 στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», και μάλιστα με ανατροπή, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι είδαν τους Ισπανούς να προηγούνται και να χάνουν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο μέρος με τον Σόρλοθ, όμως άντεξαν και στο δεύτερο μέρος έκαναν την ολική ανατροπή έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόναθαν Ντέιβιντ που πέρασε ως αλλαγή και σκόραρε δύο φορές.

Η… ευγενική χορηγία του Τουρέ έδωσε την ευκαιρία στον Χουλιάν Άλβαρες να ανοίξει το σκορ στο 8ο λεπτό, πριν αναλάβει δράση ο Σόρλοθ χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες. Το σύνολο του Μπρούνο Ζενέσιο όμως ήταν τυχερό και στο δεύτερο ημίχρονο φρόντισε να πει και… ευχαριστών.

Αρχικά ο Ζεγκρόβα στο 61′ έφερε το ματς στο 1-1 με ωραίο σουτ που κόντραρε στο Χιμένες και στη συνέχεια το πήρε πάνω του ο Ντέιβιντ. Ένα πέναλτι στο 74′ και ένα μάλλον τυχερό τελείωμα στο 89ο λεπτό σφράγισαν το τελικό 3-1 και μαζί τη νίκη της Λιλ.






ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Η Λιλ άντεξε στις επιθέσεις της Ατλέτικο και βρήκε άμεσα την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος κάτι που της έδωσε ώθηση για τη συνέχεια, επικρατώντας ολοκληρωτικά της ομάδας του Ντιέγκο Σιμενόνε που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αλλαγή του Ντέιβις αποδείχθηκε κομβική. Ο Καναδός επιθετικός ήρθε με… φόρα από τον πάγκο, σκόραρε δύο φορές με ένα εξαιρετικό πέναλτι και λίγη δόση τύχης στο δεύτερο, βάζοντας την υπογραφή του στη νίκη.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Ο Αλεξάντερ Σόρλοθ μπορεί να μην ήταν κακός, όμως αποδείχθηκε μοιραίος αφού βρέθηκε στις σωστές θέσεις, αλλά τα τελειώματά του δεν ήταν ανάλογα της κλάσης του, κάτι που αποδείχθηκε καταδικαστικό για τους «ροχιμπλάνκος».

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Μάρκο Γκουίντα κατάφερε να περάσει απαρατήρητος, ενώ στη μοναδική πραγματικά μεγάλη φάση που χρειάστηκε, καταλόγισε το πέναλτι στο 71′ με το οποίο έγινε το 2-1.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Τη μία και μοναδική φορά που το VAR κλήθηκε να αποφασίσει, υποστήριξε την απόφαση του Γκουίντα και συμφώνησε στον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών για να σκοράρει ο Ντέιβιντ.

ΣΚΟΡΕΡ Άλβαρες 8′ – Ζεγκρόβα 61′, Ντέιβιντ (πεν) 74′, 89′

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα (77′ Σιμεόνε), Βίτσελ, Χιμένες, Γκαλάν (77′ Ρεϊνίλντο), Ντε Πολ, Κόκε, Γκάλαχερ (77′ Λίνο), Γκριεζμάν, Σόρλοθ (65′ Κορέα), Άλβαρες

ΛΙΛ (Μπρούνο Ζενέσιο): Σεβαλιέ, Τουρέ (46′ Ντιακιτέ), Μαντί, Ριμπέιρο, Μενιέ, Μουκάου (87′ Γκόμες), Αντρέ, Γκούντμουντσον, Καμπελά (16′ Ζεγκρόβα), Φερνάντες (89′ Σαχράουι), Μπαγιό (65′ Ντέιβιντ)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Η Λιλ θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους (5/11, 22:00), ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης θα φιλοξενηθεί από την Παρί Σεν Ζερμέν (6/11, 22:00).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ