Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 4-1: Καταλανική εκδίκηση με βραζιλιάνικη μαγεία

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 4-1: Καταλανική εκδίκηση με βραζιλιάνικη μαγεία

Ο Ραφίνια γιόρτασε τις 100 συμμετοχές του με την Μπαρτσελόνα πετυχαίνοντας χατ-τρικ και οι «μπλαουγκράνα» του Χάνσι Φλικ διέλυσαν με 4-1 την Μπάγερν που μετρούσε έξι σερί νίκες απέναντί τους.

Έξι σερί νίκες μετρούσε η Μπάγερν κόντρα στην Μπαρτσελόνα, οι τέσσερις μάλιστα με μηδέν παθητικό. Η μία με το αδιανόητο 8-2 πριν τέσσερα χρόνια, όταν ο Χάνσι Φλικ ήταν προπονητής των Βαυαρών. Απόψε ο Γερμανός όμως καθόταν στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» οι οποίοι έχοντας σε ονειρική βραδιά τον Ραφίνια, διέλυσαν με 4-1 την αντίπαλό τους, την άφησαν στους τρεις βαθμούς και εκείνοι έφτασαν στους έξι μετά από τρεις αγωνιστικές στη League Phase του Champions League.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα των Καταλανών και το γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο. Γκολ στα 57 δευτερόλεπτα από ασίστ του Φερμίν, γκολ με τρομερό σουτ στο 45′ για το 3-1 από υπέροχη ασίστ του Κασάδο, γκολ με άψογο τελείωμα από μαγική μπαλιά του Γιαμάλ στο 56′. Χατ τρικ και αποθέωση από όλους όσοι βρέθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης όταν στο 75′ αντικαταστάθηκε από τον Όλμο.

Διαβάστε επίσης: Κάλεσμα του Φουρνιέ στον κόσμο: «Χρειαζόμαστε να βάλετε φωτιά στο ΣΕΦ»

Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Κέιν από σέντρα του Γκνάμπρι στο 18′ κι ενώ οκτώ λεπτά πριν ο Άγγλος είχε δει να του ακυρώνεται ένα γκολ για οφσάιντ στην… τρίχα. Το 2-1 είχε πετύχει ο Λεβαντόφσκι από νέα ασίστ του Φερμίν στο 36′, σκοράροντας για πρώτη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του, την οποία σεβάστηκε και δεν πανηγύρισε. Σούπερ εμφάνιση από Γιαμάλ και Πέδρι που έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στους αντιπάλους τους και τώρα… Ρεάλ για την Μπάρτσα που έχει ακόμη ένα πολύ μεγάλο ματς το Σάββατο στο «Μπερναμπέου».

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Δεν υπάρχει συζήτηση για το ποιος ήταν το «Α» και το «Ω» στον θρίαμβο της Μπάρτσα. Ο Ραφίνια συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την μπλαουγκράνα φανέλα και τις γιόρτασε με την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του. Χατ τρικ και μάλιστα ως αρχηγός των Καταλανών.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα μετά το γκολ του Κέιν. Ενώ μετά το 1-0 άφησε ανεξήγητα την μπάλα στην Μπάγερν και το πλήρωσε, μετά το 1-1 έπαιξε το παιχνίδι που μας έχει συνηθίζει φέτος και πήρε αυτό που άξιζε.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Το… χρυσό βατόμουρο πάει στον Μάνουελ Νόιερ. Μεγάλα λάθη με τα πόδια, αργές αντιδράσεις στα γκολ και γενικά μία εικόνα πολύ μακρινή από εκείνη που για χρόνια τον είχε καθιερώσει στη συνείδηση των περισσότερων ως τον κορυφαίο όλων στη θέση του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σλάβκο Βίντσιτς δεν είχε πολύ δύσκολες φάσεις. Προσπάθησε να αφήνει το ματς χωρίς να σφυρίζει πολύ και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Έστω και οριακά ήταν οφσάιντ ο Κέιν στο 10’ ενώ δεν υπήρξε παρέμβαση του VAR στο δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα όπου οι Γερμανοί ζήτησαν φάουλ του Φερμίν στον Κιμ.

ΣΚΟΡΕΡ: Ραφίνια (1’,45’, 56’), Λεβαντόφσκι (36’), Κέιν (18’)

Μπαρτσελόνα: Πένια, Κουμπαρσί, Μπαλντέ, Μαρτίνεθ, Κουντέ, Κασαδό, Φερμίν (61’Ντε Γιονγκ), Πέδρι (85’Γκάβι), Ραφίνια (75’Όλμο), Γιαμάλ (85’Φάτι), Λεβαντόφσκι (85’Πάου Βίκτορ)

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Κιμ, Ντέιβις, Κίμιχ, Ουπαμεκανό, Παλίνια (60’Γκορέτσκα), Ολίσε (60’Σανέ), Γκερέιρο (85’Λάιμερ), Μίλερ (60’Μουσιάλα), Γκνάμπρι (60’Κομάν), Κέιν.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα (6/11)
Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα (6/11)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ