Μπενφίκα – Φέγενορντ 1-3: «Διπλό» με τριάρα στη Λισαβόνα για τους Ολλανδούς

Μπενφίκα – Φέγενορντ 1-3: «Διπλό» με τριάρα στη Λισαβόνα για τους Ολλανδούς

Η Φέγενορντ με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο φετινό Champions League, επικρατώντας με 3-1 στην έδρα της Μπενφίκα

Η Φέγενορντ σόκαρε από το πρώτο ημίχρονο τη Μπενφίκα, του βασικού Βαγγέλη Παυλίδη και έφυγε με σπουδαίο «διπλό» (3-1) από τη Λισαβόνα, με τα γκολ των Ουέντα και Μιλάμπο, για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Champions League.

Οι «αετοί» ξεκίνησαν έχοντας τον πρώτο λόγο στο ματς, και η πίεση που ασκούσαν ήταν στο… κόκκινο. Ωστόσο, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο, η Φέγενορντ είχε ισορροπήσει το ματς και μάλιστα άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με του Ουέντα.

Διαβάστε επίσης: Κάλεσμα του Φουρνιέ στον κόσμο: «Χρειαζόμαστε να βάλετε φωτιά στο ΣΕΦ»

Οι Ολλανδοί άλλαξαν τη μπάλα με ταχύτητα και ο Ουέντα τελείωσε τη φάση με τη μία ανοίγοντας το σκορ. Η Μπενφίκα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 19ο λεπτό, με την πανέμορφη εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία από τα δεξιά, ο Μπα σημάδεψε την κάθετη δοκό της εστίας του Βέλενροϊτερ.

Τα παιδικά λάθη στην άμυνά της Μπενφίκα, οδήγησαν και σε δεύτερο γκολ των Ολλανδών όταν στο 24ο λεπτό ο Ουέντα σκόραρε ξανά μετά από κόρνερ, όμως στο ξεκίνημα της φάσης καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ, μετά από επέμβαση του VAR. Δεν γλύτωσαν όμως το 0-2 οι Πορτογάλοι όταν στο 33’ οι παίκτες του Μπράιαν Πρίσκε έκλεψαν τη μπάλα και ο Μιλάμπο εκτέλεσε τον Τρουμπίν. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην Μπενφίκα, που έδειξε να συνέρχεται από τα δύο γκολ, σκόραρε ο Παυλίδης, αλλά με τον Αρτούκογλου να είναι σε θέση οφσάιντ.

Η Μπενφίκα στο δεύτερο μέρος συνέχισε να έχει την κατοχή και κατάφερε να μειώσει στο 66ο λεπτό, όταν ο Ακτούρκογλου πλάσαρε σε κενή εστία. Τη στιγμή που λίγο νωρίτερα (58’) ο Τραουνέρ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η Μπενφίκα συνέχισε να ανεβάζει την πίεση της ψάχνοντας την ισοφάριση, με το χρόνο ωστόσο να λιγοστεύει. Οι Ολλανδοί έμοιαζαν ασταμάτητοι και στις καθυστερήσεις έδωσα διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τον Μιλάμπο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το τελικό 1-3.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ο τρόπος που άντεξε η Φέγενορντ την πίεση και το εξαντλητικό passing game της Μπενφίκα οδήγησαν στα δύο ολλανδικά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στη σπουδαία νίκη, τη δεύτερη για την ομάδα του Μπράιαν Πρίσκε στο φετινό Champions League.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ουέντα με το γκολ που σημείωσε στο 12ο λεπτό άλλαξε από το ξεκίνημα τα δεδομένα του ματς και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη των Ολλανδών

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Ο αρχηγός της Μπενφίκα, Νίκολας Οταμέντι, όχι μόνο έχασε την μπάλα στη φάση που ξεκινά το δεύτερο γκολ της Φέγενορντ, αλλά η γενικότερη εικόνα του δεν ήταν αυτή που χρειαζόταν η ομάδα του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τούρκος Ουμούτ Μελέρ διαχειρίστηκε τις δύσκολες φάσεις που προέκυψαν με τους συναδέλφους του στο VAR να τον στέλνουν να ξαναδεί το ακυρωθέν γκολ των Ολλανδών στο πρώτο μέρος και να του μεταφέρουν μέσω της ενδοεπικοινωνίας τις παραβάσεις σε άλλες τρεις περιπτώσεις που τα γκολ ακυρώθηκαν.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Ο Άγγλος Ντέιβιντ Κουτ στο VAR είχε από νωρίς δουλειά, όταν στο 24ο λεπτό η Φέγενορντ σκόραρε, η φάση ελέγχθηκε και ακυρώθηκε το γκολ των Ολλανδών εξαιτίας επιθετικού φάουλ που έγινε στο ξεκίνημα. Το γκολ του Αρτούκογλου (43’) και του Τραουνέρ (58’) επίσης ακυρώθηκαν με παρέμβαση του Άγγλου.

ΣΚΟΡΕΡ

12’ Ουέντα, 33’ 90′ +2 Μιλάμπο – 66’ Ακτούρκογλου

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Μπενφίκα: Τρουμπίν, Μπα, Αραούχο, Οταμέντι, Καρέρας, Φλορεντίνο, Άουρσενς, Κοκτσιού, Ντι Μαρία, Αρτούκογλου, Παυλίδης

Φέγενορντ: Βέλενροϊτερ, Λοτόμπα, Τράουνερ, Χάνκο, Μπουένο, Χουάνγκ, Μιλαμπό, Τίμπερ, Οσμάν, Ουέντα, Παϊσάο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Σε 14 βράδια, η Μπενφίκα ταξιδεύει στη Γερμανία όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν Μονάχου (6/11, 22:00), ενώ η Φέγενορντ υποδέχεται τη Ζάλτσμπουργκ (6/11, 22:00) στην Ολλανδία, για την τέταρτη αγωνιστική της League Phase του Champions League.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ