Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας 5-0: Ξέσπασαν στο δεύτερο ημίχρονο με σούπερ Χάαλαντ οι «Πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας 5-0: Ξέσπασαν στο δεύτερο ημίχρονο με σούπερ Χάαλαντ οι «Πολίτες»

Ο Χάαλαντ πήρε το «όπλο» του στο δεύτερο ημίχρονο και η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε εύκολα με 5-0 τη Σπάρτα Πράγας για τη League Phase του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε τη Σπάρτα Πράγας για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Champions League, με τους «Σίτιζενς» να παίρνουν τη νίκη με 5-0 και να φτάνουν τους 7 βαθμούς.

Φουριόζα μπήκε η Σίτι στο ματς και βρήκε μέσα σε λίγα λεπτά το γκολ, με τον Φόντεν να αποδεικνύει ξανά πως όταν φοράει τη φανέλα των «Πολιτών» είναι μαγικός. Στο 3ο λεπτό ο Άγγλος υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής από πάσα του Ακάνζι και εκτέλεσε με υποδειγματικό τρόπο για το 1-0. «Φτωχό» κατά τα άλλα το πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «ξεμυτίσουν» μια-δυο φορές με καλύτερη στιγμή τους το σουτ του Μπιρμάνσεβιτς στο 26’ που απέκρουσε ο Ορτέγκα.

Διαβάστε επίσης: Κάλεσμα του Φουρνιέ στον κόσμο: «Χρειαζόμαστε να βάλετε φωτιά στο ΣΕΦ»

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι πάτησε το γκάζι. Την αρχή έκανε ο Χάαλαντ με ένα αδιανόητο ακροβατικό στο 58’, ενώ 6 λεπτά αργότερα ο Στόουνς με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0. Το «πάρτι» συνεχίστηκε με τον Χάαλαντ να σκοράρει κι άλλο γκολ στο 68’ με ωραίο πλασέ, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Νούνες με εκτέλεση πέναλτι στο 88′.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Το 2-0 του Χάαλαντ. Η… καρατιά του Χάαλαντ άνοιξε τον δρόμο για να «ξεμπουκώσει» η Σίτι και να πετύχει κι άλλα γκολ, βάζοντας τέλος στα όποια «όνειρα» μπορεί να είχαν οι Τσέχοι.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τι να πει κανείς για το «ρομπότ» της Σίτι. Ο Χάαλαντ αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου με το μυθικό γκολ που πέτυχε για το 2-0, αλλά και το 4-0 που έγραψε με ωραίο σουτ είναι ξεκάθαρα ο MVP.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:

Δεν είναι εύκολο να φανεί ο επιθετικός κάποιας ομάδας απέναντι στη Σίτι αλλά ο Βίκτορ Ολατούντζι πέρασε και δεν ακούμπησε. Δεν είχε συμμετοχή ούτε στις λίγες καλές στιγμές της ομάδας του και έγινε αλλαγή στο 60’.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Ο Ιταλός Μαουρίτσιο Μαριάνι έχασε τη φάση με το γκολ του Άκε στο 47’ που ακυρώθηκε για χέρι, αλλά ήταν μια δύσκολη περίπτωση, με τον VAR να παρεμβαίνει σωστά. Δεν είχε κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο έργο, ενώ σωστά έδειξε την παράβαση για το πέναλτι του Πρεσιάδο στο 87′.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:

Στο 47’ ο Άκε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο μετά από υπόδειξη του VAR, το γκολ του Ολλανδού ακυρώθηκε για χέρι. Άμεση παρέμβαση του Αλεσάντρο Ντι Πάολο που ήταν στο VAR.

ΣΚΟΡΕΡ: ΦΟΝΤΕΝ (3’), ΧΑΑΛΑΝΤ (58’ ΚΑΙ 68’), ΣΤΟΟΥΝΣ (64’), ΝΟΥΝΕΣ (88’)

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Λιούις, Στόουνς (74′ Ντίας), Ακάντζι, Ακέ (74′ Γκβάρντιολ), Νούνες, Γκιντογκάν (69′ Κόβασιτς), Σίλβα (69′ ΜακΑτί), Σαβίνιο, Φόντεν, Χάλαντ (81′ Ο’ Ράιλι)

Σπάρτα Πράγας: Γένσεν, Σόρενσεν, Πανάκ, Βιτίκ, Ρίνες (88′ Βίσνερ), Καϊρίνεν (89′ Σολμπάκεν), Λάτσι, Πρεσιάντο, Χαραλσίν (46′ Κράσνικι), Ολατούντζι (60′ Ραχμάνι), Μπιρμάνσεβιτς (74′ Ντανέκ)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα (05/11), ενώ η Σπάρτα Πράγας θα υποδεχθεί την Μπρεστ στην Τσεχία (06/11).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ