Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκεμπ 0-2: Χόρεψαν στην… βροχή οι Κροάτες

Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκεμπ 0-2: Χόρεψαν στην… βροχή οι Κροάτες

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε με 2-0 την Σαλτσμπουργκ στην Αυστρία και έφτασε τους 4 βαθμούς στην League Phase του Champions League. Στο μηδέν έμειναν οι Αυστριακοί μετά από τρία ματς.

«Χόρεψε» στην βροχή η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που επιβλήθηκε με 2-0 της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και έκανε την πρώτη της νίκη στην League Phase του Champions League.

Οι Αυστριακοί έμειναν στους μηδέν πόντους, έχοντας δύο εντός έδρας ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια της χρονιάς στην διοργάνωση, μένοντας στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: Κανονικά ο Φουρνιέ με τη Μπάγερν: Πάλι έξω ο Γουίλιαμ Γκος – Το depth chart για Μόναχο

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά το παιχνίδι και προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα χωρίς ωστόσο καμία από τις δύο να το κάνει καλά με μεγάλη συχνότητα.

Χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποια μεγάλη ευκαιρία ούτε από την Σάλτσμπουργκ, αλλά ούτε και από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Στο δεύτερο μέρος οι Κροάτες μπήκαν αποφασισμένοι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 48ο λεπτό με τον Σάντρο Κουλένοβιτς, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την Ντιναμό, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League.

Στη συνέχεια η Ντιναμό διαχειρίστηκε το ματς χωρίς να κινδυνεύσει και μάλιστα από το 66ο λεπτό έπαιζε και με παίκτη παραπάνω στην αναμέτρηση, εξαιτίας της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του τερματοφύλακα της Σάλτσμπουργκ, του Σλάγκερ.
Έτσι η Ντιναμό βρήκε και άλλο γκολ με τον Ριστόφσκι να πασάρει στον Πέτκοβιτς ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Ο Ριστόφσκι έβγαλε και τις δύο ασίστ στα γκολ των Κροατών, που έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στο Champions League.

Η ΦΑΣΗ ΚΛΕΙΔΙ/ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ : H φάση κλειδί δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την φάση του γκολ στο 48ο λεπτό, όταν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κυκλοφόρησε υποδειγματικά την μπάλα και σκόραρε με τον Κουλένοβιτς με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ : Η αγωνιστική άνοδος του Μπατούρινα για την Ντιναμό ήταν κομβική προκειμένου να καταφέρει η ομάδα από την Κροατία να φύγει με «λεία» ένα μεγάλο διπλό από την έδρα της Σάλτσμπουργκ. Είναι γνωστό εξάλλου πως αποτελεί παίκτη κλειδί για την Ντιναμό.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ: Ο Πέταρ Σούτσιτς ήταν ο χειρότερος του γηπέδου και από του νικητές και από τους ηττημένους και είναι απορίας… άξιο, πως έπαιξε σε όλο το παιχνίδι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Ντάνι Μάκελι είχε μια εξαιρετική διαιτησία και ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Άριστος στον πειθαρχικό του έλεγχο. Απέβαλλε σωστά με κόκκινη κάρτα τον Σλάγκερ στο 66ο λεπτό της συνάντησης.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ: Το VAR θα μπορούσε να είχε πάει και για… σοκολάτα στην Αυστρία, μιας και δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία φάση του παιχνιδιού. Γενικά είχαν ήσυχο παιχνίδι.

ΣΚΟΡΕΡ: Κουλένοβιτς 48′, Πέτκοβιτς 83′

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Σλάγκερ, Ντέντιτς, Πιοντκόβσκι, Μπαϊντού, Τέρζιτς, Ντιαμπού (58’Μπαΐτσετιτς), Μπίντστρουπ (58’Καπάλντο), Κίεργκααρντ, Νταγκίμ (58’Νενέ), Κονατέ, Γκλουχ (69’Μπλάσβιχ).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Νέβιστιτς, Μπερνάουερ, Τορέντε, Τέοφιλ Κατρίν, Ριστόβσκι, Αντέμι (59’Ρογκ), Μίσιτς, Σούτσιτς (88’Στόικοβιτς), Ογκιβάρα (77’Πιέρ-Γκάμπριελ), Μπατουύρινα (88’Κατσεβέντα), Κουλένοβιτς (77’Πέτκοβιτς).






ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ: Η Σάλτσμπουργκ φιλοξενείται στις 6/11 από τη Φέγενορντ στην Ολλανδία, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πηγαίνει στην Μπρατισλάβα για να  αντιμετωπίσει την Σλόβαν στις 5/11.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ