Το φρύδι του Αντσελότι, ο «χρυσή μπάλα» Βίνι, η «αγρια αγέλη» και η Αστον Βίλα του Ολυμπιακού…

Το φρύδι του Αντσελότι, ο «χρυσή μπάλα» Βίνι, η «αγρια αγέλη» και η Αστον Βίλα του Ολυμπιακού…

Το Champions League είναι η διοργάνωση που όλοι παίζουν για να το κατακτήσει και να τους διαλύσει στο τέλος η Ρεάλ του Αντσελότι και Βινίσιους, η Μονακό «δέρνει» με τα «παιδάκια» και η «σφαλιάρια» σε όσους υποτίμησαν την Αστον Βίλα και τον... Ολυμπιακό.

Πολλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλάζουν. Το φορμάτ των διοργανώσεων. Το καλεντάρι. Παίκτες πηγαίνουν κι έρχονται. Ομάδες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν. Αλλοι καταστρέφονται. Αλλοι αναδύονται. Και υπάρχει κι η Ρεάλ Μαδρίτης. Του Κάρλο Αντσελότι.

Η ομάδα που έχει αποφασίσει πως το Champions League είναι μια διοργάνωση στην οποία, πλέον, παίζουν 36 ομάδες, για να δουν ποια θα είναι αντίπαλος της «Βασίλισσας» σε έναν ακόμη τελικό. Που θα κατακτήσει.

Εντάξει, δεν φτάσαμε ακόμη στον Μάιο. Αλλά τι νόημα έχει; Ολοι ξέρουν τι θα γίνει. Κάποια στιγμή, στην 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League, θα εμφανιστεί κάποια Ντόρτμουντ. Θα προηγείται με 2-0 έως το 60’, μέσα στο Μπερναμπέου.

Και μετά θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως. Ο Καρλίτο θα σηκώσει το φρύδι, μασώντας χαλαρά την τσίκλα του, το μήνυμα θα σταλεί και οι «δαίμονες» θα κάνουν στον αντίπαλο ό,τι έκανε η Ρεάλ το βράδυ της Τρίτης στους εξαιρετικούς για μία ώρα Γερμανούς. Θα επέλθει το μοιραίο.

Εχει συμβεί τόσες πολλές φορές, που αυτό το 5-2, μοιάζει… νορμάλ. Ναι, είναι παρά φύσει να σκοράρεις 5 γκολ από το 60′ έως το 95′, αλλά για αυτή τη Ρεάλ, δεν είναι τίποτε ακατόρθωτο. Αρκεί να γνέψει ο Αντσελότι από την άκρη του πάγκου. Ή να σηκώσει το φρύδι. Τότε ο Βινίσιος Τζούνιορ και τα άλλα… παιδιά, αρχίζουν να οργιάζουν.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ;
Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει αλλάξει πίστα. Πέτυχε το 15ο χατ-τρικ από παίκτη της Ρεάλ Μαδίτης (σ.σ. ξεπέρασε την Μπαρτσελόνα που έχει 14). Στα τελευταία 4 παιχνίδια με γερμανικές ομάδες τον τελευταίο χρόνο, ο Βίνι έχει σκοράρει 7 γκολ (σ.σ. 1 στη Λειψία, 2 στην Μπάγερν, 4 στην Ντόρτμουντ, εκ των οποίων το ένα στον περσινό τελικό)!

Κι αν δεν σας αρκούν αυτά, σημειώνεται ότι, έφτασε τα 24 γκολ στη διοργάνωση και χρειάζεται μόλις δυο για να προσπεράσει τον Κακά (25 γκολ) και να γίνει ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στο Champions League! Μόλις στα 24 του χρόνια. Λίγους μήνες μακριά πριν την κατάκτηση της πρώτης χρυσής μπάλας στην καριέρα του. Γιατί… πώς να τη χάσει;

Η ΠΙΟ ΝΕΑΡΗ «ΑΓΡΙΑ ΑΓΕΛΗ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Αλλά το βράδυ δεν ανήκει μόνο στη Ρεάλ. Αλλά και στην ομάδα που τρελαίνει φέτος την Ευρώπη και τη Γαλλία. Η Μονακό του Αδόλφου Χούτερ, έχει ήδη 7 βαθμούς. Είναι στη 2η θέση του ταμπλό και συνεχίζει. Μια ομάδα που γεννήθηκε από το… μηδέν.

Το νεαρότερο ρόστερ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με ηλικιακό μέσο όρο μόλις 22.7 χρόνια! Ένα άπειρο, συχνά επιπόλαιο, αλλά εκρηκτικό σύνολο, γεμάτο ταλέντο, δίψα και εξαιρετικό πλάνο, που χαίρεσαι να το απολαμβάνεις. Το 5-1 επί του Ερυθρού Αστέρα ήταν μια καταπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση από τα «πιτσιρίκια» των Μονεγάσκων, που λειτουργούν σαν λυσσασμένη αγέλη μέσα στο γήπεδο.

Η ΙΔΙΑ ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ, ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ… ΕΜΕΡΙ
Για το τέλος, αφήσαμε την ομάδα που προπορεύεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τη μοναδική ομάδα έως σήμερα με το 3 στα 3. Τη μοναδική που δεν έχει δεχθεί γκολ στους τρεις πρώτους αγώνες της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Την ομάδα που κάποιοι υποτίμησαν λίγους μήνες πριν. Εχουν περάσει σχεδόν 5,5 μήνες από τον Μάιο. Τότε που ο Ολυμπιακός διέλυε με συνολικό σκορ 6-2 την Αστον Βίλα. Την ίδια ομάδα που σήμερα νίκησε έκανε το 3×3 και είναι μόνη στην κορυφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Η Αστον Βίλα, που κάποιοι… μείωναν και χλεύαζαν λίγους μήνες πριν, είναι πρώτη.

Ναι 1η. Με τρεις νίκες, μηδέν γκολ παθητικό και 6 γκολ ενεργητικό. Οσα της έβαλε ο Ολυμπιακός. Πριν, στις 29 Μαΐου, σηκώσει το Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι η ίδια ακριβώς Αστον Βίλα. Που έχασε τον Ντάγκλας Λουίς και τον αντικατέστησε με τον Ονάνα.

Που έχασε τον Ντιαμπί και… δεν τον αντικατέστησε. Η ίδια ομάδα, του ίδιου… Ουνάι Εμερι. Που τσακωνόταν με τον Ιμπόρα στο Καραϊσκάκη, από την… απελπισία του και δεν έδινε το χέρι στον Μεντιλίμπαρ. Η ίδια ομάδα, που είναι και φέτος στην 4άδα της Premier League. Αυτή την ομάδα απέκλεισε ο Ολυμπιακός. Αυτό το τρόπαιο κατέκτησε. Απλά για να μην ξεχνιόμαστε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ