Πανδαισία: Γκολ και θέαμα από το Champions League (vids)

Πανδαισία: Γκολ και θέαμα από το Champions League (vids)

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της τρίτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League, με τις ομάδες να χαρίζουν θέαμα υψηλού επιπέδου στους ποδοσφαιρόφιλους.

Στα αποψινά ματς σημειώθηκαν 27 γκολ. Τα 7 από αυτά μπήκαν στο remake του περσινού τελικού ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ντόρτμουντ, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να γυρίζει από το 0-2 και με επική ανατροπή να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη με 5-2.

Μια «χορταστική» αναμέτρηση, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να σκοράρει… κατά ριπάς στο δεύτερο ημίχρονο και να σκορπάει στους «πέντε ανέμους» την Ντόρτμουντ, η οποία μέχρι τώρα ήταν αήττητη στη διοργάνωση, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Διαβάστε επίσης: Football meets data: «Φαβορί για πρόκριση ο Ολυμπιακός – Εκτός 24άδας ο ΠΑΟΚ» (pic+vid)

*Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς, εντός έδρας νίκες πέτυχαν οι Άρσεναλ, Άστον Βίλα και Χιρόνα. Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν με 1-0 της Σαχτάρ, οι «χωριάτες» με 2-0 της Μπολόνια και η ισπανική ομάδα με 2-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Εκτός έδρας επιτυχίες για τις Στουτγκάρδη και Σπόρτινγκ, με τη γερμανική ομάδα να κερδίζει στο Τορίνο τη Γιουβέντους με 1-0, ενώ η πορτογαλική επικράτησε της Στουρμ Γκρατς με 2-0. Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ματς Παρί – Αϊντχόφεν (1-1).
Στα παιχνίδια που έγιναν νωρίτερα, η Μίλαν νίκησε με 3-1 την Μπριζ και η Μονακό με 5-1 τον Ερυθρό Αστέρα.

Δείτε όλα τα γκολ της βραδιάς:

Επική ανατροπή για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ντόρτμουντ μπορεί να προηγήθηκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 2-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σαρωτική και έφερε τούμπα το παιχνίδι, επικρατώντας με 5-2. Οι Γερμανοί «σόκαραν» τους Ισπανούς με τα γκολ των Μάλεν (30’) και Γκίτενς (34’), αλλά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αντέδρασε και πέτυχε πέντε γκολ από το 60’ έως το 90+3’.

Οι Ρούντιγκερ (60’) και Βινίσιους (63’) ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 2-2, ο Λούκας στο 83’ έκανε το 3-2 και ο Βινίσιους στο 86’ στο 4-2. Λίγο πριν το φινάλε, ο Βραζιλιάνος πέτυχε και τρίτο γκολ για το 5-2, με τον Λατινοαμερικάνο να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διπλό στην Αυστρία για την Σπόρτινγκ

Εύκολο βράδυ είχε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Στουρμ Γκρατς με 2-0. Ο Σάντος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 23’ και στο 53’ ο Γιόκερες διπλασίασε τα τέρματα για το συγκρότημα του Ρούμπεν Αμορίμ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την πορτογαλική ομάδα στη League Phase του Champions League.
«Σεφτέ» για την Χιρόνα
Την πρώτη της νίκη στη League Phase του Champions League πέτυχε η Χιρόνα, η οποία επικράτησε εύκολα εντός έδρας της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-0. Ο Γκουτιέρες στο 42ο λεπτό άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα του Μίτσελ και ο Χουάπε στο 73’ «σφράγισε» το τρίποντο για τον ισπανικό σύλλογο. Στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό έμειναν οι Σλοβάκοι.

Τρία στα τρία η Άστον Βίλα

Ασταμάτητη είναι η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι. Η βρετανική ομάδα νίκησε στο «Βίλα Παρκ» την Μπολόνια με 2-0 και έκανε το 3Χ3 στη φετινή διοργάνωση. Οι «χωριάτες» πέτυχαν και τα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο: Στο 55’ με τον ΜακΓκιν και στο 64’ με τον Ντουράν. Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση από την Άστον Βίλα στο Champions League.

Δύσκολη νίκη για την Άρσεναλ

Η Άρσεναλ μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Εμιρέιτς με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Ρίζνικ (29’). Οι Κανονιέρηδες, που είχαν χαμένο πέναλτι στο 77’ με τον Τροσάρντ, πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στη League Phase της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και ανέβηκαν στους 7 βαθμούς. Στον έναν πόντο έμειναν οι Ουκρανοί (0/1/2).

Μεγάλο διπλό για την Στουτγκάρδη

Με το διπλό στις αποσκευές της επιστρέφει στη Γερμανία από το Τορίνο η Στουτγκάρδη, η οποία επικράτησε της Γιουβέντους με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τουρέ στο 90+2. Στο 48’ ακυρώθηκε γκολ του Ουντάβ για τη γερμανική ομάδα για χέρι, μετά τη χρήση του VAR, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν και πέναλτι στο 86’ με τον Μιλότ. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 84’ ο Ντανίλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ισοπαλία στο Παρίσι

Από έναν βαθμό πήραν Παρί Σεν Ζερμέν και Αϊντχόφεν στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 34ο λεπτό με τον Λανγκ, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 55’ με τον Χακίμι. Στους 4 βαθμούς η Παρί (1/1/1), στους δύο η PSV (0/2/1).

Σαρωτική η Μονακό

Στα παιχνίδια που άνοιξαν το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Champions League, η Μονακό ήταν σαρωτική απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και επικράτησε εύκολα με 5-1. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του «Λουί Ντε» και με γκολ των Μιναμίνο (20’, 70’), Εμπολό (45+4’), Σινγκό (56’) και Ακλιούς (90+6’) έφτασαν σε μια επιβλητική νίκη. Το μοναδικό τέρμα του Ερυθρού Αστέρα πέτυχε ο Εντιαγέ στο 27΄.

Πρώτη νίκη για τη Μίλαν

Στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη και να πετύχει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση. Οι Ροσονέρι νίκησαν την βέλγικη ομάδα με 3-1, με δύο γκολ του Ράιντερς (61’, 71’) και ένα του Πούλισικ (34’). Για τους φιλοξενούμενους, που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ονιεντίκα στο 40’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, σκόραρε ο Σαμπέ στο 51’.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ