Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0: Νίκη με αυτογκόλ

Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0: Νίκη με αυτογκόλ

Με αυτογκόλ του γκολκίπερ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρίζνικ, η Άρσεναλ επικράτησε 1-0 και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της

Δύο ομάδες, Άρσεναλ και Σαχτάρ, που προσπάθησαν να παίξουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο: πρεσάροντας ψηλά τον αντίπαλο, για να κλέψουν μπάλα και να τον πετύχουν ανοργάνωτο στην άμυνα.

Σε πολλές πιέσεις, τα κατάφεραν. Η βασική διαφορά ήταν πως η Άρσεναλ μετουσίωσε τα κλεψίματα σε ευκαιρίες και σκόραρε σε μία, ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν ανούσια…

Διαβάστε επίσης: Football meets data: «Φαβορί για πρόκριση ο Ολυμπιακός – Εκτός 24άδας ο ΠΑΟΚ» (pic+vid)

Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι το 80’, οι φιλοξενούμενοι είχαν πέντε σουτ, όλα εκτός εστίας και απείλησαν πρώτη φορά στις καθυστερήσεις με μακρινό σουτ του Πεντρίνιο και μια κεφαλιά του Ράγια…

Σκόραραν οι πιο τυχεροί

Οι «κανονιέρηδες» με τη σειρά τους, δεν είχαν αποτελεσματικότητα και σκόραραν με τη βοήθεια της τύχης. Γιατί ο σκόρερ τους ήταν ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ Ρίζνικ, με αυτογκόλ στο 29’.

Όταν ο Μαρτινέλι άδειασε τον Μπόνταρ στην περιοχή και σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στο πόδι του Ουκρανού γκολκίπερ και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα έκαναν τα πάντα καλά εκτός από τα τελειώματα, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Τροσάρ και την εξ’ επαφής άστοχη προβολή του Χάβερτς στο 55’.

Το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων

Με τη νίκη η Άρσεναλ ανέβηκε στους εφτά βαθμούς, πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και διατήρησε το μηδέν παθητικό. Όσο για τη Σαχτάρ, συνεχίζει με ένα βαθμό στη διοργάνωση.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Η Άρσεναλ είχε τον έλεγχο και δεν κινδύνευσε σοβαρά μέχρι το 92’. Το μόνο που απειλούσε τη νίκη της ήταν η αδυναμία της να διασφαλίσει τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ και κατά συνέπεια, ένα πιθανό λάθος στην άμυνα της. Μάλλο ο Αρτέτα θα έχει αρκετά να συζητήσει με τους μεσοεπιθετικούς του, σχετικά με τις τελικές αποφάσεις τους.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Περίεργο βράδυ για τον Ουκρανό γκολκίπερ. Από τη μία στάθηκε άτυχος και με αυτογκόλ επέτρεψε στην Άρσεναλ να προηγηθεί. Χωρίς να φέρει ευθύνη. Από την άλλη, ο Ρίζνικ απέκρουσε το πέναλτι του Τροσάρ και κράτησε τη Σαχτάρ στο παιχνίδι.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:

Ο Πούσιτς περίμενε από τον Σουντάκοβ να ηγηθεί των επιθετικών προσπάθειων της Σαχτάρ, αλλά αυτός δεν μπόρεσε. Δεν ήταν ο μόνος αδύναμος κρίκος στην ανάπτυξη, αλλά ως ο ιθύνων νους της ουκρανικής ομάδας, φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο της αποτυχίας. Για την απονομή δικαιοσύνης, ούτε οι άλλοι μεσοεπιθετικοί διακρίθηκαν.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιά κατάφερε να περάσει απαρατήρητος. Ο ρυθμός του αγώνα τον βοήθησε, αφού δεν κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολες και σύνθετες φάσεις. Ακόμα και το χέρι στο πέναλτι στο 75’ ήταν καθαρό.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:

Εύκολο μεροκάματο για τους διαιτητές στο VAR. Είδαν το χέρι του Μπόνταρ στο 73’, μετά τη σέντρα του Μερίνο και κάλεσαν τον Μπαστιά για την ανασκόπηση, και αυτός με τη σειρά του υπέδειξε το πέναλτι.

ΣΚΟΡΕΡ: Ρίζνικ 29’ (αυτ.)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Ράγια, Καλαφιόρι, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Γουάιτ (46’ Μερίνο), Ράις, Πάρτεϊ, Τροσάρ (87’ Ζωρζίνιο), Ζεσούς (68’ Στέρλινγκ), Μαρτινέλι (73’ λ.τ. Λούις-Σκέλι), Χάβερτς

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μαρίνο Πούσιτς): Ρίζνικ, Κονόπλια, Μποντάρ, Ματβιγιένκο, Πεντρίνιο, Κρούσκιβ, Σουντάκοβ, Μπονταρένκο (87’ Μάρλον Γκόμεζ), Ζούμπκοβ (64’ Κέβιν), Εγκουινάλντο (84’ Λασινά Τραορέ), Σικάν (64’ Πεντρίνιο)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

6/11/2024 Ίντερ – Άρσεναλ
6/11/2024 Σαχτάρ Ντόνετσκ – Γιουνγκ Μπόις

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ