Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 5-2: Γι’ αυτό είσαι η Βασίλισσα της Ευρώπης!

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 5-2: Γι’ αυτό είσαι η Βασίλισσα της Ευρώπης!

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 5-2 τη Ντόρτμουντ, αν και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 2-0. Μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος από τους Ισπανούς με τους Γερμανούς να μην αντέχουν την πίεση των «μερένγκες»

Είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και τα πολλά λόγια είναι «φτώχεια». Είναι η «βασίλισσα» της Ευρώπης και δεν… χαμπαριάζει από δυσκολίες και εμπόδια και το απέδειξε περίτρανα και στο αποψινό παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ στο Μπερναμπέου.

Η Ρεάλ νίκησε την Μπορούσια με 5-2 (πιο δύσκολα πάντως απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ) κάνοντας μεγάλη ανατροπή και η νίκη επί των Γερμανών πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Μαδριλένους.

Διαβάστε επίσης: «Μια ανάσα από τον Ερυθρό Αστέρα ο Πετρούσεφ»

Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί η ισπανική ομάδα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο 45λεπτο αλλά κατάφερε με μια επική αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος να φέρει το ματς… τούμπα.

Η Μπορούσια κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Ισπανούς και με κόντρα επιθέσεις βρήκε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (30′ και 34′) αλλά η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ διαφορετική.

Ο Βινίσιους διέλυσε τους Γερμανούς στο δεύτερο ημίχρονο

Το Μπερναμπέου… έγειρε και ο βασικός λόγος ήταν ο Βινίσιους, καθώς ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έκανε τα πάντα. Η Ρεάλ ισοφάρισε μέσα σε δύο λεπτά με γκολ των Ρούντιγκερ και Βινίσιους (60′ και 62′) και η συνέχεια ήταν υπόθεση των γηπεδούχων.

Η… κατηφόρα ήταν ασταμάτητη στο Μπερναμπέου και με τρία ακόμα γκολ (δύο από τον Βινίσιους) οι «μερένγκες» κατάφεραν να πάρουν μια πολύ μεγάλη νίκη.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να μειώσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο σε 2-1 κι αυτό έφερε μεγάλη πίεση στη Ντόρτμουντ. Η «βασίλισσα» από την στιγμή που σκόραρε με τον Ρούντιγκερ δεν… κοίταξε ποτέ πίσω και κυριάρχησε σε κάθε εκατοστό του γηπέδου. Ήταν το σημείο που άλλαξε η ροή της αναμέτρησης.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η άνοδος του Βινίσιους στο δεύτερο ημίχρονο διέλυσε την αμυντική γραμμή των Γερμανών. Ο Βραζιλιάνος ήταν απολαυστικός στο δεύτερο μέρος και με τρία δικά του γκολ χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «βασίλισσα». Αν δεν ήταν ο Βινίσιους δύσκολα θα πανηγύριζε απόψε η Ρεάλ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Ο Ρίερσον είχε δύσκολη βραδιά και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής της Ντόρτμουντ τον αντικατέστησε στο 76′. Ίσως  να έπρεπε να τον βγάλει και αρκετά νωρίτερα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ίστβαν Κόβατς έκανε πολύ καλήμ διαιτησία και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ήταν κοντά στις φάσεις και «σφύριξε» 50-50.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Το VAR τσέκαρε την φάση του δεύτερου γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο πέτυχε ο Βινίσιους, καθώς ο δεύτερος βοηθός σήκωσε την σημαία του για οφσάιντ του Εμπαπέ.

Η φάση τσεκαρίστηκε και τελικά το γκολ μέτρηση, καθώς ο Γάλλος σούπερ σταρ της ισπανικής ομάδας δεν ήταν σε αντικανονική θέση.

ΣΚΟΡΕΡ: Ρούντιγκερ 60’, Βινίσιους 62’, 86′, 93, Βάθκεθ 83′ –  Μάλεν 30’ , Γκίτενς 34’

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Μόντριτς (72’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (90’ Γκιουλέρ), Ροντρίγκο, Βινίσιους, Εμπαπέ (90’ Θεμπάγιος).

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον (76’ Εμρέ Τσαν), Σίλε, Σλότερμπεκ, Ραμί, Ν’ Μμέτσα (76’ Μπάιερ), Σάμπιτζερ, Μάλεν (64’ Γκρος), Μπραντ, Γκίτενς (55’ Άντο), Γκιρασί.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Ρεάλ Μαδρίτης – Μίλαν 5/11

Ντόρτμουντ – Στουρμ Γκρατς 5/11

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ