Παρί Σεν Ζερμέν – Αϊντχόφεν 1-1: «Μπλόκο» των Ολλανδών στο Παρίσι

Παρί Σεν Ζερμέν – Αϊντχόφεν 1-1: «Μπλόκο» των Ολλανδών στο Παρίσι

Η Αϊντχόφεν είχε την ευκαιρία ακόμα και για τη νίκη στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά αρκέστηκε στον βαθμό (1-1). Προβλημάτισαν ξανά οι Γάλλοι που τώρα έχουν ένα… βουνό μπροστά τους!

Η Παρί έκανε ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα φορτώσει τα εξτρέμ της με όσο περισσότερες προσπάθειες γίνεται. Οι Γάλλοι πίεζαν ανελέητα από το πρώτο λεπτό την Αϊντχόφεν, την ώρα που Μπαρκολά και Ντεμπελέ «κατάπιναν» το ένα χιλιόμετρο μετά το άλλο στα άκρα.

Χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε κάνει τέσσερις μεγάλες φάσεις για γκολ. Μπαρκολά, Λι και Ντεμπελέ οι πρωταγωνιστές, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να έχει τη μεγαλύτερη, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, στο 19’.

Διαβάστε επίσης: «Μια ανάσα από τον Ερυθρό Αστέρα ο Πετρούσεφ»

Η ποιότητα του Λανγκ…

Και εκεί που η Παρί λειτουργούσε ως Παρί στην επίθεση, αποφάσισε να λειτουργήσει ως… Παρί και στην άμυνα! Και αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Η Αϊντχόφεν έκλεψε ψηλά τη μπάλα, ο Νόα Λανγκ έπαιξε ιδανικά στο ένας με έναν με τον Μαρκίνιος και πλάσαρε στην κλειστή του Ντοναρούμα για το 1-0. Σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45άλεπτο ο ρυθμός ανέβηκε. Και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές, αλλά η Παρί περισσότερες και μεγαλύτερη κατοχή. Κύριος εκφραστής και πάλι ο Ουσμάν Ντεμπελέ, αλλά με επιπόλαια τελειώματα.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον Ασράφ Χακίμι στο 55’. Ο δεξιός μπακ της γαλλικής ομάδας σούταρε έξω από την περιοχή και παρότι η μπάλα δεν κόντραρε, πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπενίτες και κατέληξε στα δίχτυα. Τεράστια η ευθύνη του Αργεντινού κίπερ.

Στη μία ώρα αγώνα η Αϊντχόφεν έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Τιλ αντί να πλασάρει στο τετ-α-τετ με τον Ντοναρούμα, επιχείρησε πάσα στον Ντε Γιονγκ και ο Μαρκίνιος έκοψε.

Στο τέλος ο διαιτητής Νίμπεργκ παραλίγο να γίνει μοιραίος, αλλά το πέναλτι που έδωσε στην Παρί για ανατροπή του Μποσκαλί στον Ασένσιο πάρθηκε πίσω μετά από παρέμβαση του VAR.

Mια κεφαλιά του Μαρκίνιος στα τελευταία δευτερόλεπτα κόπηκε πάνω στη γραμμή, τελικό σκορ 1-1 και πλέον… σφίγγουν τα γάλατα για τους Γάλλους. Το πρόγραμμά τους έχει –μεταξύ άλλων- Ατλέτικο, Μπάγερν και Σίτι.

Η ΦΑΣΗ ΚΛΕΙΔΙ:

Ξεκάθαρα το τετ-α-τετ του Τιλ στο 60’. Η Αϊντχόφεν θα έκανε το 2-1 και μετά… τρεχάτε Παριζιάνοι. Αλλά, δυστυχώς για τους Ολλανδούς, ο μεσοεπιθετικός τους… νιαούρισε! Μα επιθετικός, πάσα δίπλα του απέναντι από την εστία; Αμαρτία!

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ακράφ Χακίμι. Τόσο το γκολ του, όσο και η συνολική επιθετική του εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν την εικόνα της Παρί και έδωσαν άλλο νόημα στο ματς.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:

Ο τερματοφύλακας της Αϊντχόφεν, Γουόλτερ Μπενίτες. Δεν έκανε πολλά λάθη, αλλά το γκολ της ισοφάρισης από τον Χακίμι, κάτω από τα πόδια, απλώς δεν «τρώγεται»!

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Γενικά καλή εικόνα, αλλά «ψάρωσε» στη βουτιά του Ασένσιο και έδωσε πέναλτι. Ευτυχώς παρενέβη ο VAR και τον έσωσε.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:

Ο Στούαρτ Άτγουελ χρειάστηκε να ελέγξει ενδελεχώς ένα άκρως επικίνδυνο μαρκάρισμα του Λανγκ, με τις τάπες, στη γάμπα αντιπάλου. Δεν θεώρησε πως έπρεπε να καλέσει τον Νίμπεργκ για έλεγχο. Μάλλον κακώς. Αλλά έλεγξε ορθώς το πέναλτι των καθυστερήσεων και διαφώνησε με τον Νίμπεργκ. Σίγουρα καλώς!

ΣΚΟΡΕΡ: 34’ Λανγκ, 55’ Χακίμι

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Μέντες, Νέβες, Ζαϊρ-Εμερί (81’ Μαϊούλου), Φαμπιάν Ρουίθ (59’ Βιτίνια), Ντεμπελέ (81’ Ντουέ), Λι (68’ Ασένσιο), Μπαρκολά (81’ Κολό Μουανί)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Νταμς, Μποσκάλι, Φλαμίνγκο, Μάουρο, Τίλμαν, Σαϊμπαρί (84’ Λεντέσμα), Τιλ, Λανγκ (65’ Ντριουέχ), Ντε Γιονγκ, Μπακαγιόκο (83’ Μπαμπαντί)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Η Αϊντχόφεν υποδέχεται στις 5/11 την Τζιρόνα, ενώ στις 6/11 η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ