Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2: Πέρασαν από την Αυστρία τα «λιοντάρια»

Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2: Πέρασαν από την Αυστρία τα «λιοντάρια»

Χωρίς να κάνει πολλά πολλά, η Σπόρτινγκ επέστρεψε στις νίκες, με γκολ που πέτυχαν ο Νούνο Σάντος και ο Βίκτορ Γκιόκερες.

Καλύτερη σε γενικές γραμμές η Σπόρτινγκ, αν και δεν έθελξε με το ποδόσφαιρό της, παρά το γεγονός ότι είχε τη μεγαλύτερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, ενώ έφτιαξε και 13 επικίνδυνες καταστάσεις για γκολ.

Ο Γκιόκερες ήταν για άλλο ένα παιχνίδι το σήμα κατατεθέν των Πορτογάλων, όντας μονίμως απειλή για τον τερματοφύλακα Σέρπεν.

Διαβάστε επίσης: Football meets data: «Φαβορί για πρόκριση ο Ολυμπιακός – Εκτός 24άδας ο ΠΑΟΚ» (pic+vid)

Έχοντας βρει καλό ρυθμό στα πρώτα 30 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 23 με τον Νούνο Σάντος, ο οποίος είδε την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Γκιόκερες και με τη βοήθεια και του Σέρπεν να τη στέλνει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι, που έχουν καλά χαρακτηριστικά αλλά φαίνεται ό,τι τους λείπει αυτό το κάτι για να κάνουν το ξεπέταγμα που παρουσιάζουν στο πρωτάθλημά τους, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο ημίωρο, αλλά τόσο ο Μπέβινγκ όσο και ο Μπίρεθ δεν τα κατάφεραν.

Ουσιαστικά όλα τελείωσαν στο 53, όταν και ο Γκιόκερες διπλασίασε το προβάδισμα της Σπόρτινγκ με μία προσωπική ενέργεια που ξεκίνησε λίγα μέτρα κάτω από το κέντρο.

Το σύνολο του Αμορίμ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, όμως ακόμα κι έτσι θα φτάσει τους 7 βαθμούς μετά και τη 2η νίκη της.

Μάλιστα παρέμεινε αήττητη για 3η αγωνιστική, κάτι που συμβαίνει στην κορυφαία διοργάνωση μετά από 64 χρόνια. Η Στουρμ γνώρισε την 3η της ήττα και παραμένει στις πολύ χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:
Το δεύτερο γκολ της Σπόρτινγκ στο 53, ήταν εκείνο που έβαλε τις βάσεις για τη 2η νίκη της, σε ένα σημείο που οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:
Βίκτορ Γκιόκερες. Ο Σουηδός έφτασε τα 13 γκολ σε 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (έχει 2 στο Champions League) και αποδεικνύει γιατί έχει γίνει στόχος όλων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:
Οι γηπεδούχοι σίγουρα θα περίμεναν κάτι παραπάνω από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Μίκα Μπίρεθ. Ο Δανός δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία στο 30 και να ισοφαρίσει το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Εύκολο βράδυ για τον Γεωργιανό, Γκιόργκι Κρουασβίλι. Ήταν κοντά στις φάσεις, είχε λιγοστές δύσκολες αποφάσεις, ενώ σώθηκε από το VAR στη φάση που έδωσε πέναλτι.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:
Μία όλη κι όλη φορά χρειάστηκε ο Ιταλός Αλεάντρο Ντι Πάολο. Στη φάση του 69 λεπτού, για να διορθώσει την απόφαση του διαιτητή σε καταλογισμό πέναλτι.

ΣΚΟΡΕΡ: 23’ Νούνο Σάντος, 53’ Γκιόκερες

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Ίλτσερ): Σέρπεν, Λαβαλέ, Γκέιρχοφερ, Άιβου, Γκαζιμπέγκοβιτς, Τσουκουάνι, Μπέβινγκ, Γιαλκουγέ, Χόρβατ, Γιάτα, Μπίρεθ

ΣΠΟΡΤΙΓΝΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (Αμορίμ): Ίσραελ, Σάντος, Ινάσιο, Ντεμπάστ, Εσγκάιο, Αραούχο, Χιούλμαντ, Μπραγκάνσα, Κατάμο, Γκιόκερες, Τρινκάο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:
Η Σπόρτιγνκ Λισαβόνας στις 5 Νοεμβρίου υποδέχεται την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι (ίσως η επόμενη ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ), ενώ την ίδια ημέρα η Στουρμ Γκρατς φιλοξενείται στο Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ από την Ντόρτμουντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ